Är Gais fågel eller makrill?

Om HIF gör sin plikt och vinner mot Mjällby i morgon så räknar jag med att vi kan fira guldet redan efter Norrköpings-matchen på Olympia.  Ett lag som kan komma att spela en avgörande betydelse för var guldet ska hamna är dock laget som inte själv har någon chans att ta hem de ädlaste medaljerna – nämligen Gais.

Om göteborgarna är fågel eller makrillar är dock väldigt svårt att avgöra. Efter att ha spöat Elfsborg går Gais och torskar (göteborgsvitsar måste väl vara tillåtna i det här sammanhanget) mot bottengänget Norrköping.

AIK som seglat upp som ett minst lika stort hot mot HIF:s guld som Elfsborg har liksom HIF kvar att möta Gais. Om göteborgslaget följer mönstret med en kanonmatch följd av en plattmatch så hoppas jag givetvis att plattmatchen blir mot HIF. Skillnaden är att vi möter dem borta med AIK får ta emot Gais på Råsunda.

Hur kittlande det än vore med en direkt avgörande match på Olympia den 23 oktober (tack för att den omgången fick ligga kvar) så slipper jag helst den nervpersen och ser helst att guldet spelats hem till Helsingborg tidigare.

Frågan är sedan om Elfsborg är på väg att klappa ihop helt eller om Borås-laget bara haft en tillfällig svacka. Svaret får vi kanske på onsdag? Om det inte kommer redan på söndagen då de gulsvarta möter Häcken borta?

Om HIF vinner och Elfsborg förlorar den här omgången så kan vi säkert räkna bort boråsgänget från guldstriden direkt och då tror jag att HIF får en betydligt enklare uppgift på onsdag.

Det finns fler saker som kan spela oss i händerna den här omgången. AIK, som visat storform trots försäljningen av ”The Banguras” har ett tufft derby mot Djurgården. Nu har visserligen DIF inte visat något som skrämt motståndarna i år men när de ställs mot AIK så tror jag vi får se helt andra takter. Fan vet om inte till och med Mattias Jonsson dyker upp på kryckor för att spela den matchen? Det skulle inte förvåna mig.

Trots att Djurgården är ett riktigt dåligt lag i år så kan killarna käka taggtråd för att spöa sina värsta fiender. Och jag är helt övertygad om att Djurgården med stor förtjusning spelar bort AIK från guldstriden.

Vid den här årstiden kan man spekulera hur mycket som helst och det är ju en del av tjusningen med fotbollen.

Något som är lite extra kul i Nordvästra Skåne i år är att vi har två lag som är på väg mot serieseger i de två högsta serierna. Tänk er avundsjukan från övriga fotbolls-Sverige när HIF vunnit allsvenskt guld och Ängelholm tagit hem Superettan. Dom kommer att vara gröna i ansiktet i Stockholm, Göteborg och Malmö.

 

3 kommentarer

  1. Det som framför allt skulle kännas “göttast” vid en serieseger (förutom just själva känslan hos alla kring klubben, spelare, fans osv) är att sätta alla s.k. “experter” på plats då de dömt bort HIF de 2 senaste säsongerna och ändå är det bara ett lag som fortfarande bara varit inblandad i guldstriden bägge dessa år plus vunnit cupen en gång & kan göra det igen…

    Men innan dess en hel del möjliga “minor” på vägen och visst är AIK formstarka men den formen bryts säkert snart och inte alls omöjligt i derbyt – dessutom har man haft sällsynt god hjälp av motståndarlag vad gäller både självmål & styrningar 2 senate matcherna så ännu är AIK:s offensiv inte ställd på några svåra prov efter “The Banguras” har lämnat Solnatrakten!

    Även om Elfsborg åker på däng/poängtapp i morgon kan de vid en ev. vinst på onsdag ändå ha häng så för tidigt att räkna ut dom. Men gör HIF bara vårt jobb med vinster hemma & oavgjort borta så kan det nog bli trevligt redan hemma mot Peking men mest troligt får vi vänta tills sista/nästsista omgången för veta vart guldet ska ta vägen…

  2. Nåja, den här “experten” tippade HIF som seriesegrare när vi på aoh tippade före säsongsstarten. Vill minnas att det inte var alla kollegor som vågade göra det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*