AOH tippar Allsvenskan Plats 13

AlltOmHIF tippar allsvenskan

PLATS 13 Halmstad BK

Fg års placering: 10 

Nyförvärv:
Christoffer Andersson (Helsingborgs IF), Jan Jönsson (tränare, Ålesund), Junes Barny (Ängelholm)
Mohamed Ali Khan (Tianjin Teda), Kwame Karikari (AIK), Snorre Krogsgård (Odd BK)

Förluster:
Johan Blomberg (AIK), Oliver Silverholt (Hammarby), Gudjon Baldvinsson (Nordsjälland)
Mikael Boman (IFK Göteborg), Jens Gustafsson (tränare, klubb ej klart), Kristinn Steindorsson (Colombus Crew), Richard Magyar (FC Aarau), Marcus Antonsson (Kalmar FF)

Foto: Bjarki Tordarson
Chrisse hittar vi numera i Halmstad
Foto: Bjarki Tordarson

AOH kommenterar:

Stod förra året för en ganska stabil insats och skrapade ihop lika många poäng som HIF, dock med sämre målskillnad. Har tappat väldigt många tongivande spelare inför denna säsongen, frågan är om ersättarna håller samma klass. Har en spännande ungdomssatsning på gång, med Eric Smith och Sead Haksabanovic i spetsen. Janne (Jönsson, tränare) har vänt hemåt till Halmstad och fansen hoppas med hans ankomst att laget ska bibehålla sin identitet, och slippa bottenplacering. 


Intervju med Samuel Andersson (ordförande i Bollklubben Support)

– Hur har det gått för ditt lag under försäsongen?

Resultaten har varit väldigt blandade. Vi slog Kalmar med 2-0 i “premiären” sen följde vi upp med 3 raka förluster mot Lyngby, Terek Grozny och Dinamo Tbilzi. Sedan började tävlingsmatcherna med cupen där vi inledde katastrofalt med 2-2 mot Västerås vilket också i slutändan skulle visa sig avgörande till att vi inte knep förstaplatsen i gruppen. Vi följde upp med 3-0 mot Syrianska efter försäsongens bästa andra halvlek och sedan med 1-1 mot HIF där jag tycker vi är det bättre laget men Stojan gör ju tyvärr en dundertavla..

– Vem har imponerat mest och vem kan överraska?

Junes Barny har utan tvekan imponerat mest. Jag var väldigt tveksam till denna värvningen först efter problem med skador i Ängelholm, men oj så fel jag hade. Han har varit vår i särklass bästa spelare. Årets överraskning tror jag kommer bli Sead Haksabanovic. Sead är född 1999 och är alltså bara 15(!) år gammal men har redan visat framfötterna i a-laget. Han har tackat nej till storklubbar som Manchester City och Chelsea för att få spela allsvenskt med HBK.

– Hur ser du på ditt lags chanser i årets Allsvenska?

Får Janne sitt spelsystem att funka så tidigt som jag hoppas tror jag på en liknande placering som förra året då vi slutade 10:a. Vi har tappat många spelare men enligt mig är bara tre av dem rejäla tapp och det är Kristinn Steindorsson, Johan Blomberg och Mikael Boman. Dessa tre spelarna har vi ersatt med Junes Barny, Kwame Karikari och Snorre Krogsgård. Jag säger att vi slutar 9:a!

HIF får se upp med Kwame Karikari - ny från AIK Foto: Halmstad BK
HIF får se upp med Kwame Karikari – ny från AIK
Foto: Halmstad BK

– Vad tror du om HIFs chanser?

Tror inte HIF har laget för att vara med i toppen. Skulle säga att HIF i dagsläget bara ligger snäppet över HBK. En 8:e plats kanske?

– Hur ser du på att AOH har tippat ditt lag på plats 13?

Jag förstår att alla utomstående tror att vi blir sämre i år än förra året då de antagligen bara sett resultaten och alla spelarförluster, men det har funnits stunder i vårt spel då jag fullkomligt häpnats över hur bra fotboll vi spelat. Kan vi höja lägstanivån tror jag på en stabil mittenplacering.

Vi tackar Samuel för intervjun och önskar honom och HBK lycka till i årets Allsvenska!

I morgon fortsätter nedräkningen till premiären när AOH presenterar plats 12.

Emil.Carlsvärd.BBL

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*