AOH tippar Allsvenskan – Omgång 6

Allsvenskans sjätte omgång startar om x timmar och Allt Om HIF kan redan nu ge en klar bild på hur den kommer att sluta.

1) IFK Göteborg – Malmö FF

Bjarki: Kan man kalla det för seriefinal såhär tidigt? Om inte så kallar jag det för en stormatch. IFK har en lite bättre målskillnad (+8) än MFF (+6). Båda lagen kommer med ganska säkra resultat från föregående omgång. MFF har skrivit ett 4års kontrakt med Rantie, vilket kanske kan medföra en extra boost för honom, men förutom det så tror jag inte att MFF har så mycket annat att komma med. De har många skador i truppen och visade ju mot AIK att det inte är lätt att vinna mot storlagen på bortaplan utan sina ordinarie spelare. IFK, som förövrigt är obesegrade på hemmaplan, kommer att vinna denna match men inte med många fler mål än MFF.

Slutresultat: 2-1

Björn: Båda lagen obesegrade så här långt och en seger här kan vis sig viktig när det ska summeras i slutändan. Göteborg med ett par skador och en avstängd Jakob Johansson mot ett MFF som ser ut att ha en intakt elva. Borde borga för en knapp bortavinst men jag tror att Göteborg klarar ett kryss. Kunde båda lagen förlora hade det ju varit att föredra men man kan inte få allt här i världen.

Slutresultat: 2-2 


2) IFK Norrköping – BK Häcken

Bjarki: IFK Norrköping har lagt sig på den plats som jag tror att de kommer att hamna på när säsongen är slut. Efter två bedrövliga matcher, 0 poäng av 9 möjliga de tre senaste matcherna, så måste de vinna en match innan de hamnar i en ond spiral som kommer att suga musten ur dem. BK Häcken har äntligen fått en målskillnad på rätt sida av plus/minus-strecket och höll tätt nu senast mot Mjällby AIF. Norrköping har hemmaplan men det behöver inte betyda någonting, det bevisade HIF sist de hade just hemmaplan. BK Häcken tar denna relativt enkelt.

Slutresultat: 1-3

Björn: Häcken stod för förra omgångens delikatess när målvakten tunnlar en framrusande Markus Ekenberg, jag har ännu inte slutat skratta. Norrköping kommer från tre raka förluster och kommer spela säkert, tror dock att Häcken utan större problem kommer att springa hem segern.

Slutresultat: 0-2

3) Djurgårdens IF – FC Syrianska

Bjarki: Kan detta då vara en Jumbofinal? Ser man på tabellen så ligger DIF på sista (16e) plats med 1 poäng och Syrianska ligger på 14 plats med 4 poäng. Men DIF har en mindre spelad då deras match mot Mjällby AIF inte är inräknad, den kan de kanske vinna och därför komma upp i samma poäng som Syrianska, men inte innan denna omgång spelas. DIF har spelat, hittills, under all kritik. Är detta matchen som kommer att vända den negativa trenden, eller är detta matchen som kommer att göra så att Magnus Pehrsson får packa sin väska? Det är så svårt att vinna på Söderstadion att inte ens DIF själva klarar det. Syrianska vinner med två bollar.

Slutresultat: 2-4

Björn: Det första jag tänkte när jag såg vilka lag som möts är att det blir 0-0, Djurgården har inte gjort något rätt än så länge och Syrianska har med undantag från senast mot Norrköping inte heller presterat något nämnvärt i år. Djurgården piskade att vinna, i och med det tror jag att det låser sig.

Slutresultat: 0-0

 

4) Kalmar FF – Åtvidabergs FF

Bjarki: KFF slog Halmstads BK på Örjans vall i förra omgången medans ÅFF förlorade mot IFK Göteborg på Kopparvallen. Med den informationen kan man dra följande slutsats: Spelar ingen roll. Detta va nog den sämsta jämförelsen jag gjort hittills… Men summan av kardemumman är den KFF är lika dåliga på hemmaplan som ÅFF är på bortaplan, men då ska vi ha i åtanke att KFF har spelat mot Elfsborg och Häcken på hemmaplan medans ÅFF bara har mött Gefle och Halmstad på bortaplan. Nu säger jag emot mig själv…

Slutresultat: 2-0

Björn: Kalmar visade moral och vände och vann mot Halmstad senast, det kommer räcka långt i lördagens match mot Åtvidaberg. De å sin sida kommer närmast från en förlust mot Göteborg och har inte spelat något vidare när man varit tvungen att lämna plastmattan på Kopparvallen.

Slutresultat: 2-1

 

5) Helsingborgs IF – Gefle IF

Bjarki: Sist de möttes på Olympia va den 17 Mars 2013 kl 16:00. Accam stod för två mål och Alvaro Santos gjorde ett innan han kort därefter byttes ut för att ge plats åt nyförvärvet och debutanten Robin Simovic. Robin, som inte lyckades göra något mål, tystade många hatare en månad senare när första målet kom. Sen ett till i matchen därpå (textbook example) och förhoppningsvis ett till nu. Ska vi ta för givet att ML7 stänker in en eller kanske 2 bollar? Har Gefle, med noll segrar på två bortamatcher, det som krävs för att sätta käppar i Roars rödblåa hjul? Då måste den käppen vara av titan, och det är inte vad man hittar när man tittar på Gefles spelarmaterial. Sen att det är #RÖDLÖRDAG gör att matchen får en betydelse på en annan nivå. Tänk dig ett fullsatt Olympia där den röda färgen ger en tokbra kontrast till det gröna gräset en solig lördag… Jag får gåshud bara av blotta tanken… Tillbaks till matchen. HIF kommer att rulla upp Gefle och den tolfte spelaren kommer att bidra med stöd och kärlek. Gefle förlorar.

Slutresultat: 3-0 (målskyttar Lindström, Simovic och Mahlangu)

Björn: Sveriges Levante kommer på besök under den röda lördagen. De spelar ett tätt försvarsspel hemma på plastplanen men när det kommer till gräs på sydligare breddgrader räcker de inte till. HIF med ett gungande Olympia tar hem detta, Simovic börjar och Lindström befäster sedan sin ledning i skytteligan.

Slutresultat: 2-0 

Foto: Bjarki Tordarson
Lindstöm nickar till Andersson
Foto: Bjarki Tordarson

 

6) AIK – Halmstad BK

Bjarki: Halmstad är vana vid att spela utomhus på grönt underlag. AIK kommer att rubba deras rytm med att spela på sin gråa gräsmatta i sin hall (Friends Hallen?). Våra grannar på andra sidan Norrlandsgränsen (läs: norr om Skåne om du inte är härifrån) kommer att få det svårt mot AIK trots att de har Selakovic i sina rader. Halmstad, som ändå spelade lika på Swedbank Arena, kommer inte att ha en suck av en chans.

Slutresultat 3-0

Björn: Som den Halmstadsbo man är har jag försökt att få lite inside information om hur det går. Gubbarna på jobbet skakar misstroget på huvudena medan killen i kassan på Statoil säger “jajjamen, det här tar vi”. Jag tror mer på gubbarna i det här fallet. Snöplig förlust senast mot Kalmar och det kommer att fortsätta även denna omgång. AIK krigade till sig en seger mot Gefle, nu lossnar det även på hemmaplan. Första målet på Friends Arena kommer för AIK på söndag, den första vinsten också.

Slutresultat: 2-0  

7) Mjällby AIF – IF Brommapojkarna

Bjarki: BP kommer att ta sin första bortaseger på Strandvallen. Jag har inte riktigt förlåtit Mjällby sen de tog tre poäng på Olympia samtidigt som jag respekterar BP för att de vek sig och gav HIF tre poäng förra omgången. Bojan Djordjic må vara viktig för BP, vilket han kommer att visa när BP gör det första målet, men när han byts ut efter en timme så kommer BP att göra ett och kanske två mål till.

Slutresultat: 1-3

Björn: Ekenberg kommer i fortsättningen springa med fötterna tätt ihop när han pressar målvakten, skulle vara intressant att veta vilken typ av böter den tunnlingen gav honom. Kanske får han upprättelse mot BP, ett BP som inte hade mycket att sätta emot HIF senast kommer att köra på i samma gamla gängor. Men på bortaplan och gräs blir det för tungt.

Slutresultat: 2-1

 

8) Öster IF – IF Elfsborg

Bjarki: Regerande mästarna mot nykomlingarna. Detta är min “jokermatch”. Även om allt talar för att IFE borde krossa ÖIF, så kommer ÖIF att vinna! De kommer att kriga till sig en uddamålsseger där de leder i första halvlek, förlora den efter en tveksam straffsituation för att sen vinna den i ca 84e minuten. Bara en magkänsla…

Slutresultat: 2-1

Björn: Öster har stått upp bra i inledningen av årets Allsvenska. Det, och det faktum att Elfsborg är notoriskt dåliga på gräs borgar för att man tar en pinne av de regerande mästarna. Båda lagen kommer vara nöjda med det även om Elfsborg borde skämmas en hel del för sitt usla gräsfacit.

Slutresultat: 2-2 

Bjarki Tordarson BBLBjörn Velander BBL

2 kommentarer

  1. BP gav sig senast? Nu tycker jag vi förringar en stabil HIF-insats men tror däremot Gefle kommer bjuda på tuffare motstånd så det blir 2-1 men det räcker till 3 pinnar det också – så kan bara Björns tips i kvällens “toppfight” (eller klassikermöte som jag såg det kallades någonstans) gå in samt HIF-killarna gör sitt jobb så en intressant tabell att skåda efter helgen – om än inget större fel på den nu heller förutom plats 2 & 3…

  2. Det kanske inte va så schysst att uttrycka sig så, grabbarna gjorde ju ett bra jobb. Men Björns tips om X mellan IFK och MFF gick ju vägen, och HIF krossade GIF ikväll. Vi hade lika fel om hur den matchen skulle sluta. Men du (och Björn, och de flesta HIF supportrarna) fick dina 2 önskemål uppfyllda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*