AOH tippar Allsvenskan – Omgång 5

Det är dags för den femte omgången av Allsvenskan och den startar redan idag med fyra matcher. Bland annat kommer vårt kära HIF spela på bortaplan mot Brommapojkarna, som för övrigt är det bästa Stockholmslaget på sin nionde plats. Kan Roar och grabbarna ändra BP:s starka hemmastatistik med en förlust på 22-23 matcher idag?

 

1) Åtvidabergs FF – IFK Göteborg

Bjarki: Åtvidaberg är ett lag som jag gillar att gilla. Ett lag som jag brukar kolla då och då hur det går för, och dra lite på smilbanden när de gör bra resultat. Förlust i de 2 första omgångarna, Vinst mot AIK i tredje och 0-0 mot HBK. IFK kommer att ta en trepoängare på Kopparvallen då de fortfarande har momentum efter Hyséns 2 mål mot Syrianska.

Slutresultat: 1-3

Björn: Åtvidaberg har haft en tämligen tuff inledning på säsongen även om man betvingade AIK hemma senast. Jag tror dock de får det svårt mot IFK Göteborg som toppar tabellen och ser väldigt starka ut. Det borde inte vara något problem så länge inte IFK underskattar motståndet.

Slutresultat: 1-3

*****

2) Halmstads BK – Kalmar FF

Bjarki: HBK har plockat 3 poäng av 12 möjliga och KFF 5. KFF har gjort 4 mål i de första omgångarna, men HBK bara 2. Målskillnaden +2(KFF) och -2(HBK). Trots det tror jag på hemmaseger i denna ”East coast/West coast” matchen.

Slutresultat: 2-1

Björn: Halmstad har börjat riktigt bra och kryssat mot både Malmö FF och Elfsborg, den största plumpen är förlusten mot Gefle borta med 2-0 i tredje omgången. Kalmar har efter en uddamålsförlust mot MFF följt upp med att spela oavgjort mot Elfsborg och det borgar för att det här blir en tät och målfattig match.
Slutresultat: 1-0
*****
3) BK Häcken – Mjällby AIF

Bjarki: Häcken kommer att försöka dra nytta av att spela för tredje gången på sin gräsmatta (ryamatta är väl också en matta, eller?). Mjällby kommer att ånga på och ta 3 poäng på Rambergsvallen. De har gjort mål i samtliga föregående matcher medans Häcken bara har lyckats hitta nätet i 1 omgång (visst gjorde de 4 mål i den omgången men då va motståndet ”bara” DIF).

Slutresultat: 0-1

Björn: Häcken har inte alls kommit upp i den standard som de hade under förra säsongen. Förlust senast mot Öster och bara fyra poäng på de fyra inledande omgångarna. Mjällby däremot drog längsta strået hemma senast mot Gefle och har stundtals spelat ganska bra fotboll. Men jag tror Häcken rycker upp sig och springer sönder motståndet från Listerlandet.
Slutresultat: 3-1

*****

4) IF Brommapojkarna – Helsingborgs IF

Bjarki: Var ska man börja? BP spelade oavgjort förra omgången mot DIF och vann dessförinnan mot Norrköping. HIF spelade bra på Norrköpings ”gräs”matta och jag hoppas att de kan, med sin ”vindrutetorkarefotboll” (Roarpedia.se för förklaring?), spela lika bra på Grimsta. Robin Simovic har nog fått blodad tand efter sitt första Allsvenska mål och jag hoppas att han fyller på sitt mål-konto idag. Jag förväntar mig att Lindström gör mål som vanligt!

Slutresultat: 0-3

Björn: BP är svåra på hemmaplan, kryss mot Öster i premiären och vinst mot Norrköping gör att HIF måste vara på tårna när de besöker Grimsta IP. HIF har blandat och gett i inledningen av denna säsongen men vinsten mot Norrköping stärkte säkert manskapet. Simovic fick sitt första i HIF tröjan och jag hoppas att det fortsätter idag. Med Bedoyas enträgna löpande kommer hål uppstå i BPs försvar.

Slutresultat: 0-1
Foto: Bjarki Tordarson
Enkel match idag?

*****

5) Syrianska FC – IFK Norrköping

Bjarki: Syrianska , som ännu inte vunnit en match i Allsvenskan 2013, ska ta sig an Norrköping. Norrköping som fick sig en rejäl smisk på rumpan i torsdags och nog fortfarande har ett HIF-märke på sin skinka efter den matchen. De är säkert revanschsugna men Syrianska kommer att sätta käppar i hjulen för dom.

Slutresultat: 3-1

Björn: Syrianska har endast lyckats skrapa ihop en pinne än så länge och det är säkert ett tecken på att de kommer få slåss hårt för att inte ramla ur i år. Norrköping är däremot ett lag för en framskjuten placering och visade i förlusten mot HIF att de inte slutar spela vid underläge och med lite mer tur hade den matchen blivit betydligen jämnare målmässigt. Mot Syrianska ska Norrköping inte ha några problem.
Slutresultat: 0-3

*****

6) Malmö FF – Östers IF

Bjarki: MFF har plockat 2,5 poäng/match medans Öster har 2 poäng/match. Öster vann oväntat mot Häcken i förra omgången med 2-0 och Malmö vann mot AIK på deras inomhusarena med ett mål i 92:a minuten. Det kommer dock inte att dröja så lång tid innan de visar ÖIF var skåpet ska stå (småland/möbelaffär referens…långsökt). Öster dras ner på jorden efter att MFF gör sitt 3:e mål mot dom i den första halvleken.

Slutresultat: 4-0

Björn: MFF har inlett starkt och den enda missräkningen var i öppningen mot Halmstad där de bara fick 1-1. Öster har stått upp bättre än sin uppflyttningskollega och parkar på en tredjeplats i tabellen. Den får de svårt att försvara i denna omgången även om jag hoppas att MFF ska underskatta dem som man gjorde mot Halmstad.
Slutresultat: 3-1 (men hjärtat hoppas på 0-5)

*****

7) Gefle IF – AIK

Bjarki: 0-0 i den superhypeade Friends Arena premiären, sen Uppdrag Granskning som följdes av förlust mot ÅFF och nu senast en match med mål som dömts bort (karma is a bi*ch) och ett baklängesmål i 92:a minuten. De kommer att studsa tillbaka med full kraft, MEN Gefle kommer att visa sig vara mer än slagpåsar, de kommer att förstöra moralen lite mer genom att vinna matchen.

Slutresultat: 2-1

Björn: Gefle går bra hemma på plastplanen men har svårare borta. AIK å sin sida har det svårt över lag och har som bästa resultat 2-2 i öppningen av säsongen mot Elfsborg.
Den snöpliga förlusten mot MFF till trots tror jag att man reser sig och ger Gefle sin första hemmaförlust denna säsong.
Slutresultat:0-2

*****

8) IF Elfsborg – Djurgårdens IF

Bjarki: Elfsborg höll på att förlora mot Kalmar sist medans DIF gjorde en match i nedre mediokerkant mot BP. Hur mycket kan man förvänta sig av DIF i år? Det är lika troligt att DIF håller nollan som att Elfsborg skulle gå mållösa i denna match. Elfsborg kommer att göra sitt allra bästa i att visa att plastspån är det bästa underlaget att ha i en sport som har spelats sen Oktober 1863 och tyvärr kommer de att vinna.

Slutresultat: 2-0

Björn: Elfsborg har ännu inte lyckats vinna i årets allsvenska och Djurgården har skrapat ihop en hel poäng så här långt. Med det i åtanke låter det som ett nervöst och spänt möte, men i verkligheten betyder det att Elfsborg inkasserar sin första trepoängare för året tämligen enkelt.
Slutresultat:3-1
Björn Velander BBL
Bjarki Tordarson BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*