AOH tippar Allsvenskan – Omg. 7

Segern i Cupen är några dagar borta nu och verkligheten börjar klarna igen. I eftermiddag är det dags för den 7:e omgången i årets allsvenska. Om du vill veta hur det går så berättar Martin Klinteberg och Samone Falkman det för dig här nedan. 

AOH Tippar (2)

Mer speltips: Vi samarbetar med Spelbloggare.se. Där hittar ni mängder av speltips och rekar varje dag.

1) IF Brommapojkarna – IFK Norrköping

Martin: Norrköping borde tagit en pinnen mot MFF men tappade i slutminuterna. BP blandar och ger i sina matcher. Visar Peking upp hälften av den offensiv man bjöd på mot HIF så blir det tre poäng på Grimsta!

Slutresultat: 0-2

Samone: Disco-Jannes lag imponerade stort när jag såg dem mot HIF. Visar man bara upp häften av den anfallslustan så är poängen i hamn!

Slutresultat: 0-2

—————————————————–

2) Mjällby AIF – Halmstads BK

Martin: Bottenmöte på Listerlandet där hemmalaget, i det närmsta, är tvingade att vinna. Efter att jag beskådat båda lagen under de senaste veckorna så får tipset gå till Baffo och gänget!

Slutresultat: 1-2

Samone: Det lär inte bjudas på något skönspel i helgens bottenmöte. Halmstad har dock sett något starkare ut och därför går tipset till Hallänningarna.

Slutresultat: 1-2

—————————————————–

3) Åtvidabergs FF – Djurgårdens IF

Martin: Två målglada lag där det brukar svänga friskt i matcherna. Hade lagen mötts i Stockholm hade DIF fått mitt tips men alla vet hur tufft det är att åka till Kopparvallen. Kan ÅFF bara hålla rätt på sina migrationspapper så tar de ännu en poäng i årets Allsvenska.

Slutresultat: 2-2

Samone: Egentligen kan matchen sluta hur som helst men här har ÅFF fördel av hemmaplan. Daniel Sjölund hade nog inget emot att spela huvudrollen mot sitt gamla lag!

Slutresultat: 0-1

—————————————————–

4) Malmö FF – BK Häcken

Martin: Malmö återhämtar sig snabbt efter respasset ur cupen. Även om man börjat svikta så är man starka på Swedbank. Dock kan avsaknad av Molins bli ett problem. Kan bara Rosenberg stå på benen så lär Häcken bli en munsbit för de regerande mästarna

Slutresultat: 3-0

Samone: Malmö förlorar sällan på hemmaplan och Häcken imponerar inte på bortaplan. Häcken får lida för HIFs seger och Malmö behåller serieledningen även efter den 7:e omgången!

Slutresultat: 3-1

—————————————————–

5) IFK Göteborg – IF Elfsborg

Martin: Elfsborg verkar ha hittat formen samtidigt som verkligheten har hunnit i kapp Göteborg. Här tror jag dock att IFK, i form av hemmaplan, når en poäng.

Slutresultat: 2-2

Samone: Elfsborg krossade, inte helt oväntat, Sirius i cupen samtidigt som IFK fick slita för tre poäng mot Falkenberg. Jag tror på en underhållande match med mycket mål där lagen kommer undan med varsin poäng.

Slutresultat: 2-2

—————————————————–

6) Kalmar FF – Örebro SK

Martin: Eklund vs PeO! Omgångens tuffaste då båda lagen är obesegrade hemma/borta. Tre oavgjorda dock för hemmalaget men i helgen kommer första segern. Slutresultatet spikas i första efter att Melker Hallberg visat närkingarna var skåpet ska stå!

Slutresultat: 2-0

Samone: Guldfågeln och oavgjort verkar gå hand i hand. PeO kan Hasse och Hasse kan PeO. Vad passar bättre än en poäng var?

Slutresultat: 1-1

—————————————————–

7) Falkenbergs FF – Gefle IF FF

Martin: Grattis Henke! Falkenberg har visat att det inte tänker bli några strykpojkar och nu bärgar man årets andra seger. Gefle har inte gjort bort sig i någon av sina matcher men här får hemmaplan bli avgörande!

Slutresultat: 2-1

Samone: Gefle gnetar till sig en seger pga sin erfarenhet. Men det blir en jämn match som avgörs först i slutminuterna

Slutresultat: 0-1

—————————————————–

8) AIK – Helsingborgs IF

Martin: Med risk för att bli påhoppad efter den grymma insatsen i cupen. Ett skånederby är alltid ett skånederby. Nu är vi tillbaka i den Allsvenska lunken igen och matchen lär föregås av en hyllning till minne av Ivan Turinas 1-års dag. Med hans ande innanför västen blir gnaget svåra men vi har något som de saknar! David Accam!!!!

Slutresultat: 1-1

Samone: HIF har en gryende form och visade upp en härligt spel mot MFF. Kanske har det lossnat på riktigt för Roars pågar? AIK har blandat och gett samtidigt som de alltid är upphausade i pressen. Tre goa till Skåne!

Slutresultat: 1-2

Martin Klinteberg BBL

Samone Falkman BBL

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*