AOH tippar Allsvenskan – Omg. 28

Så var det äntligen dag för slutspurt i Allsvenskan. Alla störande Landslagssamlingar kan gå och gömma sig för nu väntar tre omgångar Allsvensk slutstrid. Omgång 28 börjar i morgon och nedan redogör Roland Nordqvist och Fredrik Ymer hur omgången slutar. 

AOH Tippar

1) Gefle IF FF – Syrianska FC

Roland: Syrianska har väl knappt ens någon heder kvar att spela för så jag förutsätter att Gefle kör över dem. Inte minst med tanke på att Gefle kan spöa vilket lag som helst hemma.
Slutresultat: 4-0

Fredrik: “Det är över nu!” Ruriken/låttiteln gäller så klart för Syrianskas del. De är redan klara för nedflyttning och frågan är hur motiverade de är för att sätta käppar i hjulet för Gefles jakt på säker allsvensk mark? Personligen tror jag att Gefle kommer köra över Syrianska och på så vis sätta ännu mer press på de övriga konkurrenterna i bottenstriden.
Slutresultat: 4-1

—————————————————–

2) Åtvidabergs FF – Helsingborgs IF

Ihmad Kalili kan utvecklas till landslagsman.
Håller Khalilis målform i sig?

Roland: Jag tror och hoppas att uppehållet varit bra för HIF och att laget nu kan samla sig och göra en bra avslutning på en säsong som inneburit lite berg- och dalbana. Eftersom Göteborg försvagats så känns det som om andraplatsen finns inom räckhåll, men det förutsätter att “pågarna” gör sitt jobb. Den här matchen ska då vinnas. Kan HIF bara låta bli att ge ett mål i handikapp så löser det sig nog.
Slutresultat: 1-2

 

Fredrik: “Det hjärta som brinner” Rubriken/låttiteln kopplar jag till HIF – Laget i mitt hjärta. Och det brinner, rinner av förtvivlan för att det i praktiken är klart att HIF missat guldtåget i år. Dock krigas det för fullt för de viktiga poängen som återstår att slåss om för att kunna nå en europa-plats. Ett äventyr som varit saknat under detta året. HIF kommer vinna, det är jag övertygad om då “Kärleken är inte blind (men ganska närsynt)”, och av den anledningen tippar jag;
Slutresultat: 1-3

—————————————————–

3) IFK Göteborg – Östers IF

Roland: Utan Tobias Hysén är IFK försvagat och Öster slås för att rädda sig kvar. Kanske kan smålänningarna gneta sig till en poäng. Mer är nog att hoppas på för mycket för egentligen är ju Göteborg det klart bättre laget, även utan Tobbe.
Slutresultat: 1-1

Fredrik: “På jakt efter liv” Rubriken/låttiteln gäller i allra högsta grad för Öster. Jakten på ett allsvenskt kontrakt, och tillika ett liv i den absoluta fotbollseliten i Sverige, har mer eller mindre fått Växjö-laget att utveckla någon slags panik. Förhoppningsvis kan de slappna av lite och ta jakten på mer allvar och med mer självförtroende.
Slutresultat: 1-1

—————————————————–

4) Malmö FF – IF Brommapojkarna

Roland: Dessvärre ångar våra konkurrenter från söderöver på mot guldet och att BP skulle utgöra något hinder på vägen är inte särskilt troligt. Man kan förstås ta till det gamla ordspråket om små tuvor som stjälper stora lass, men nä. Jag tror inte baby-blått torskar här.
Slutresultat: 3-0

Fredrik: “Faller ner på knä” Rubriken/låttiteln bokstavligen symboliserar (Faller ner på knä – och gråter) hur jag känner inför det faktum att risken för att de baby-blå lillebrödrarna i söder förmodligen kommer att vinna sm-guldet. Det finns dock fortfarande en liten (mikroskopisk) chans till att någon/något lag försvårar det hela för malmö-laget, men jag tvivlar…
Slutresultat: 3-0

—————————————————–

5) IF Elfsborg – BK Häcken

Roland: Två lag som förmodligen är ganska besvikna på årets säsong. Fjolårsmästarna Elfsborg hade säkert räknat med att vara med i toppen även i år och samma gäller för Häcken. Känns lite avslaget så delad poäng verkar troligt.
Slutresultat: 2-2

Fredrik: “Det blir aldrig som man tänkt sig” Rubriken/låttiteln är nog något som Jörgen Lennartsson sitter och nynnar på nu när han får följa sitt Elfsborg från tv-soffan(?). Bägge lagen var av diverse “experter” tippade som guldfavoriter, bägge lagen ligger för tillfället på en mellanmjölksplacering och är inte direkt involverade i varken upp eller nedflyttning. Kommer säkerligen att visa sig på plan dessutom…
Slutresultat: 1-1

—————————————————–

6) AIK – Norrköping

Roland: En av HIFs värsta konkurrenter om platserna bakom MFF. (Jag fasar redan för slutomgången på Friends. ) Tror inte AIK missar chansen att vara med in i slutspurten och då krävs det givetvis seger här. Norrköping ska dock inte underskattas. Och i bästa fall drabbas hemmalaget av nervfrossa. Men hemmaseger verkar mest sannolikt.
Slutresultat: 2-1

Fredrik: “När alla vännerna gått hem” Rubriken/låttiteln tillägnar jag solna-laget. Man kan säkerligen linda in rubriken i någon smålustig koppling till arenanamnet. Men jag kopplar det mer till min tro på att publiktillströmningen på Friends Arena kommer minska drastiskt de sista två matcherna, då AIK inte har speciellt stor chans till en succé-artad avslutning på säsongen.
Slutresultat: 0-0

—————————————————–

7) Kalmar FF -Djurgårdens IF

Roland: Ett Stockholmslag som gått som tåget i höst är DIF. Och även om Kalmar är starka hemma så tror jag på bortaseger här. Ser att Djurgården rensat rejält i spelartruppen och sparkar ut sex spelare. Tror dock inte det gör någon skillnad i det här läget.
Slutresultat: 1-2

Fredrik: “Dags att tänka på refrängen” Rubriken/låttiteln är en direkt tillägnan till en av allsvenskans mest rutinerade spelare, som nu inlett den absolut sista refrängen efter 21 år(!) i sitt klubblag; Henrik Rydström. Förutom Rydström är ju dessutom Nanne på väg in i sista versen för Kalmar-klubben som står inför en kommande säsong med nya utmaningar och nytt folk i ledande positioner. Men först ska de bland annat rikta in sig på att slå “höstens-lag”; Djurgården. Tror det blir en tajt match, där kalmarspelarna får jubla högst.
Slutresultat: 2-1

—————————————————–

8) Halmstads BK – Mjällby AIF

Roland: HBK griper efter halmstråna och seger är ett måste för att lura Öster på kvalplatsen. Här måste motivation slå klass, även om klassen på Mjällby inte är så hög. Vinner inte hemmalaget den här matchen så vet jag inte när de ska vinna.
Slutresultat: 1-0

Fredrik: “Tuffa tider (för en drömmare)” Rubriken/låttiteln tillägnar jag Halmstads kronprins (kungen av sand är så klart Per Gessle); Fredrik Ljungberg. Freddie satsade pengar på moderklubb, och frågan är hur stor avkastning det ger när Halmstad tyvärr ser ut att trilla ur Allsvenskan. OM inget drastiskt sker. Och mot Mjällby, där tränaren beslutar sig för att lämna tre omgångar innan slutet pga motivationsbrist, är vägen krattad för en så viktig seger. Så kom igen nu Halmstad! Ge oss mer “Sommartider” till nästa säsong!
Slutresultat: 3-1

bbl_roland_nordqvist

bbl_fredrik_ymer

 ö

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*