AOH tippar Allsvenskan – Omg. 15

Omgång 15 står och stampar i hallen. Fönstret är öppet och det har blivit en del förändringar i lagen. Men Bjarki Tordarson och Simon Sandén har koll på hur det går. 

AOH Tippar (2)

Mer speltips: Vi samarbetar med Spelbloggare.se. Där hittar ni mängder av speltips och rekar varje dag.

1) Kalmar FF – Malmö FF

Bjarki: Vi vet alla vad Malmö kan åstadkomma i årets upplaga av Allsvenskan. Med “ålen” tillbaka från en *host*succéartad utlandskarriär kan man kanske fylla hålet som Molins lämnade efter sig. Man har dessutom sålt Albornoz, vilket gör att man kanske kan se dem som en seriös klubb fr o m nu. Kalmar ligger på, föga oväntat, en tredjeplats. Med fördel hemmaplan kommer jag att sätta ett kryss på denna match. Kanske mest för att jag tycker att det räcker med poäng till babyblått.

Slutresultat:  2-2

Simon: En toppstrid som Malmö vinner

Slutresultat: 1-2

—————————————————–

2) Gefle IF – Halmstads BK

Bjarki: På samma sätt som HIF borde ha sopat mattan med Gefle så borde även Halmstad kunna ta en trepoängare. Gefle kan väl göra en ok match på hemmaplast. Halmstad kan klättra 4 placeringar om de vinner här, vilket bör vara en morot nog. Jag tror på bortaseger.

Slutresultat: 1-3

Simon: Gefle på plats 13 och Halmstad på 15. Halmstad vinner och tar sig förbi strecket.

Slutresultat: 0-2

—————————————————–

3) Falkenbergs FF – AIK

Bjarki: Inget (förutom en HIF seger såklart) kommer att göra mig gladare än om “Tysken från Lund” spikar igen och håller nollan samtidigt som Donyoh och co öser in mål. AIK ligger visserligen tvåa men rent hypotetiskt kan “laget vid havet” slå hårt underifrån. Jag tippar med hjärtat och sätter en etta på denna.

Slutresultat: 2-0

Simon: AIK har gjort 10 mål de senaste tre omgångarna. 4-2, 3-0, 3-0.

Slutresultat: 1-4

—————————————————–

4) IFK Göteborg – Mjällby AIF

Bjarki: Mjällby på kvalplats (inte överraskande) mot blowitt på en sjätteplats. Kan Mjällby göra mig en tjänst och smiska IFK likt och de smiskade oss i förra omgången igen? Det kommer väl knappast hända, men man kan drömma. Götlaborg, som bara tog 1 poäng sist mot HBK bör väl vinna över MAIF på hemmaplan, eller? Knapp hemmaseger väntar oss på Ullevi.

Slutresultat: 2-1

Simon: Mjällby ska inte vara något större problem för blåvitt i den här omgången.

Slutresultat: 2-0

—————————————————–

5) Åtvidabergs FF – IF Brommapojkarna

Bjarki: Brommapojkarna är ute på Europaäventyr. Låter jag avis? Kanske det. Jag tror att det ger dem luft under vingarna.

Slutresultat:  1-3

Simon: Tråkig match, tråkigt resultat.

Slutresultat:  1-1

—————————————————–

6) IFK Norrköping – IF Elfsborg

Bjarki: Elfsborg har spelat oavgjort sedan uppehållet. Man brukar ju säga “tredje gången gillt” så nu är det dags för dem att bli utan poäng. Norrköping visade att man kan göra mål i sin förra match och de fortsätter på det spåret.

Slutresultat: 3-1

Simon: Två plastlag, men bara ett kan vinna.

Slutresultat:  1-2

—————————————————–

7) Örebro SK – Helsingborgs IF

Bjarki: Ett “nytt” HIF får åka till Örebro för att provköra sina nya spelare. Jag blev jätteglad ifjol när jag hörde att Bojanic kunde vara på väg till HIF men grät inombords när IFK Göteborg fick honom. Om hans bästis Emil, som redan spelar som en chef, får ett lyft nu när de spelar tillsammans så kommer Emil att spela gudomligt resten av säsongen. Mårtensson och Dahlberg längtar jag också efter att få se i den rödblåa tröjan. Ska man dessutom dra hem Mackan Nilsson så gråter jag inte floder. Jesper har återigen visat att han SKA vara sportchef i Världens Vackraste Förening. Med Simovic på topp (som vanligt) och ett ickefungerande 4-3-2-1 (som valigt) kan ÖSKs försvar nog räkna med en lugn eftermiddag, såvida detta inte blir matchen som gör att våran Robin blixtrar till och levererar likt våren 2013. Om man ska utgå från att Roar spelar en 4-4-2 uppställning så kan det nog vara nyttigt att spela Dahlberg och Simovic då jag tror att Mikael kan lyfta Robin på ett sätt som han som ensam forward inte kan. Eller så går vi på kollega Fors spår och köra ett Smaradona-Kinnander anfall. Oavsett så vattnar det i munnen av tanken på ett “nytt” HIF.

Slutresultat:  0-3

Simon: Nu ska det bara bli tre poäng. Roar får f*n fixa det här nu.

Slutresultat: 0-1

—————————————————–

8) Djurgårdens IF – BK Häcken

Bjarki: Vad är ett Häcken utan El Kabir? Som Brasilien utan Neymar kanske? DIF har plockat fyra poäng av sex möjliga medan Häcken har tagit tre av sex. De har gjort ungefär lika många mål (DIF 6 – BKH 4). Jag sätter mitt tips på Häcken då de bara har släppt in 2 mål på de två senaste matcherna (DIF 4).

Slutresultat:  2-4

Simon: Djurgårdens senaste match blev målrik när Stockholmslaget vann med 5 mål mot 3 borta mot IFK Norrköping. I den här omgången blir det dock inte lika många mål.

Slutresultat:  2-1

Bjarki Tordarson BBL

bbl_simon_sanden

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*