AOH summerar Augusti

Rasmus Jönsson firar segermålet mot Norrköping Foto: Johan Lilja

Efter en usel inledning på Allsvenskan så har HIF spelat upp sig. När vi kliver in i Augusti så har man ändå skrapat ihop nio poäng även om man förstått att ett kryss är det säkraste tecknet, på kupongen, när HIF spelar sina matcher…

Augusti fortsätter som i Juli dvs med en poäng. Denna gången mot Hammarby, men det borde ha blivit tre. Max Svensson hade gett sitt lag ledningen med 1-0 i mitten av första halvlek och HIF krigade för att gå mot segern men i tredje tilläggsminuten lyckades gästernas Gustav Ludwigsson få en kvitteringsboll och därmed beröva HIF på två ytterst värdefulla poäng. Det kändes verkligen bittert.

I derby som spelades ett par dagar senare hade HIF inte mycket att hämta mot blivande svenska mästarna MFF.  Matchen började dock med ett straffmål för vardera laget. Jo-Inge Berget slog in 1-0 i 25e minuten och knappt tio minuter senare fick HIF straff. Antony van den Hurk var hur säker som helst och slog in kvitteringsbollen. Precis innan domarens signal gick för halvlek tog dock MFF tillbaka ledningen genom Frans Brorsson.  3 – 1 nickade  Anel Ahmedhodzic in och slutresultatet 4-1 fastställdes av Isaac Kiese Thelin. HIF kämpade hyggligt men det var klasskillnad på lagen.

200805 Helsingborgs Assad Al Hamlawi deppar efter Malmö FFs 2-1 mål under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmö FF och Helsingborg den 5 augusti 2020 i Malmö.
Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261 / LT0022

Trots förlusten hämtade sig HIF väl till nästa match då topplaget Norrköping kom på besök till Olympia. Matchen började dock med förskräckelse då gästerna tog ledningen efter bara tre minuter. Sedan tände Antony van den Hurk till och spelade verkligen huvudrollen. Han började med att dra på sig ett gult kort, sedan slog han in kvitteringen till 1-1 på straff, ökade sedan på till 2-1 och avslutade matchen med att dra på sig ännu ett gult och därmed bli utvisad och avstängd till nästa match. Men dessemellan gjorde Norrköpings isländska fynd Ísak Bergmann Jóhannesson 2-2 och Rasmus Jönsson blev matchhjälte för HIF genom att slå in 3-2.

Glädjen blev dock kortvarig för de två följande matcherna, mot Sirius och AIK, slutade med förlust. 3-1 och 2-0.

Men augusti avslutades positivt eftersom HIF lyckades besegra Djurgården med klara 3-1 efter mål av Rasmus, van den Hurk och Alhaji Gero. Det var efter en riktigt bra prestation där HIF lyckades vända ett 0-1-underläge till klar seger.

Augusti kunde alltså summeras med ett poängsnitt på 1,1 på sex matcher.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*