AOH gratulerar Linus Hallenius…

160416 Helsingborgs Linus Hallenius och Falkenbergs Alexander Jakobsen under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och Falkenberg den 16 april 2016 i Helsingborg. Foto: Ludvig Thunman / Bildbyrån / kod LT / 35181

…vår förre anfallare som fyller 30 år idag.

Hallenius börja sin professionella fotbollskarriär i Gif Sundsvall 2006, där han snabbt kom fram som ett hett framtidslöfte. Efter att ha stänkt in ett antal bollar under sin debutsäsong i Sundsvall, blev han ett snabbt ett hett villebråd för många Allsvenska klubbar. Hallenius val blev Hammarby och han anslöt sommaren 2009, första tiden i Hammarby blev inte vad han hade tänkt sig och laget trilla ur Sveriges högsta liga. Hallenius följde med laget ner i Superettan och han vann skytteligan det året med 18 mål på 23 matcher. Men målet man kommer ihåg är hans “Van Basten” mål som gjorde att han blev nominerad till Fifa Puskás Award (Årets mål) och det vann Årets mål på Fotbollsgalan 2010.

 

Efter succen i Superettan blev Hallenius såld till Genoa för 17 miljoner kroner. Efter några ojämna år i Europa med ett antal utlåningar valde han att vända hem till Sverige och Hammarby igen (2014). Under försäsongen 2016 värvar Helsingborgs IF honom och Henrik Larsson sa

” Det är en talang som hade ett tidigt genombrott men som haft oflyt med skador. Dock har han en stor potential och nu får han chansen att visa att han gått från talang till etablerad spelare. Förhoppningsvis fortsätter han utveckla sitt spel så att Helsingborgs IF har nytta av honom de kommande åren”

Dessvärre blev det inte som Hallenius och Larsson hade tänkt sig, Han fick spela en del i början av säsongen men sedan hamna han i onåd med Henke vilket resulterade i skrallt med speltid. Efter det turbulenta året 2016 flyttade Hallenius hem till Giffarna och det är synd att säga att HIF och Hallenius skildes åt som vänner.

I Giffarna har det dock gott bättre och han blev tvåa i förra årets skytteliga med 18 fullträffar och han krita även på ett nytt fem års avtal med GIF Sundsvall.

Allt om HIF önskar Linus Hallenius grattis, på födelsedagen, och lycka till i årets Allsvenska

Foto: Ludvig Thunman / Bildbyrån

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*