AOH gratulerar Erlend Hanstveit…

Erlend Hanstveit var under sin framgångsrika karriär bland annat med och vann Allsvenskan med HIF i 2011. Vår förre försvararen fyller idag 40 år.

Erlend Hanstveit föddes den 28 januari 1981 i Bergen, Norge. Efter att ha spenderat sina ungdomsår i Osterøy började proffskarriären i 1998 då han tecknade kontrakt med SK Brann. Försvararen kom att spendera hela tio år i Brann och vann både cupen och ligatiteln under sin tid i klubben, innan resan så småningom bar vidare i 2009.

Karriären fortsatte ut i Europa. Hanstveit hade provträning med skotska storklubben Celtic, men till slut blev belgiska K.A.A. Gent destinationen. Norrmannen spelade för Gent i 1,5 år och vann den belgiska cupen i 2010, innan han till slut valde att lämna för Helsingborgs IF i augusti 2011.

HIF var på jakt efter klubbens första SM-guld sedan 1999 och förstärkte med Hanstveit inför den andra halvan av säsongen. Den dåmera 30 år gamla backen kunde spela både vänsterback och mittback, och spelade en viktig roll i att HIF till slut kunde vinna serien. Jag kommer ihåg när norrmannen, på indirekt frispark, drämde bollen upp i nättaket i en av de avgörande matcherna då man slog GAIS med 3-1 i Göteborg. Efter den matchen blev det fest i bussen hem efter att Malmö FF tagit poäng mot HIF:s guldrival AIK, vilket innebar att Lennart Johanssons pokal skulle till Sundets Pärla. Hanstveit blev kvar i HIF i två säsonger efter guldet och gjorde totalt 52 matcher för klubben.

Inför 2014 flyttade den då 33 år gamla backen tillbaka till Norge. Klubbaddress blev just SK Brann där karriären hade börjat hela 16 år tidigare. Det blev två år i Norge innan Hanstveit, efter en framgångsrik karriär med pokaler från alla klubbar han var i som spelare, till slut la skorna på hyllan efter säsongen 2015.

Erlend Hanstveit fyller som sagt 40 år idag, och som den klubbikon han blev när han hjälpte Skånes Stolthet till guldet i 2011, är det bara rätt att vi på AOH samt alla andra rödblåa hjältar gratulerar norrmannen på den stora dagen

AOH drivs, sedan 2009, på idéell basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*