AOH gratulerar Dejan Pavlovic…

911026 Fotboll, Kval till allsvenskan, Helsingborg - Brage, 0-1: Dejan Pavlovic, Helsingborg. Foto: BILDBYRÅN / 15466

…vår förre anfallare som fyller 50 år idag!

Pavlovic började som sjuåring spela fotboll i HIF. Han gick genom alla ungdomslag upp i A-laget där han debuterade som 20-åring i söderettan. Han spelade 20 matcher och gjorde ett seriemål under sin första säsong i A-laget 1991.

Under sin andra säsong i A-truppen blev HIF uppflyttade i Allsvenskan. Pavlovic fick dock sitta mest sitta på bänken och spelade endast fyra seriematcher. Klubben hade Henke Larsson och Mats Magnusson, som hade värvats från Benfica på anfallet och det gav inte mycket plats för Pavlovic. Efter säsongen 1992 meddelade HIF att de inte tänkte förlänga hans kontrakt. I stället gick resan vidare till Högaborgs BK och dåvarande Division 3. Trots en stark säsong så valde anfallaren att lämna fotbollen för att satsa på boxning. 1995 var han dock tillbaka i Högaborg som, med profiler som Daniel Nannskog, Lino Boriero och Daniel Andersson i laget, vann serien och tog klivet upp i Division 2. Under den kommande säsongen blommade Pavlovic verkligen ut och levererade 17 mål på 20 matcher. Detta fick Malmö FF att agera och erbjuda den då 24-årige Pavlovic att provträna med klubben. Utfallet blev mycket, det skrevs ett kontrakt, och Helsingborgaren stannade i klubben under tre säsonger. 1998 blev han dessutom klubbens främste målskytt med sina 12 mål

Pavlovic hade nu etablerat sig på högsta nivån och när MFF trillade ner i Superettan så fortsatte anfallaren istället sin karriär utomlands. Den blev proffsspel i Grekland, på Cypern och i Norge innan han, 2004, återvände till Helsingborg och Högaborg. Det blev även en kortare vända i Landskrona BoIS som då huserade i Allsvenskan. 2004 valde Pavlovic att avsluta sin aktiva karriär med drygt 70 Allsvenska matcher i bagaget för diverse klubbar.

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*