AOH AVSLÖJAR: Timossi återvänder till HIF

Enligt uppgifter till AOH så återvänder Alex Timossi till HIF Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

AOH kan bekräfta att Alex Timossi Andersson återvänder till Helsingborg, och spel i HIF. Dock handlar det inte om någon permanent övergång utan ett lån. Spelaren kommer, enligt våra uppgifter, presenteras inom det närmsta

Det var Helsingborgs Dagblad som, tidigare i veckan, presenterade uppgiften om att det kunde bli aktuellt med en återkomst, till HIF, för 19-åringen. AOH kan nu bekräfta att så är fallet och att parterna är överens om ett avtal som sträcker sig fram till sommaren.

Alex Timossi Andersson har utvecklats i HIF:s ungdomsverksamhet sedan han kom till klubben som tioåring. Efter spel med vårt dåvarande Akademilag så fick anfallaren göra sin tävlingsdebut för HIF:s A-lag den 18 februari 2017. Totalt blev det 18 tävlingsmatcher och två mål under första året i Superettan. Samma år valdes han till Årets HIFare och spåddes en lysande framtid. Efter diverse provspel med bla Manchester United föll valet på Bayern München som öppnade plånboken och köpte talangen redan 2018

Den kommande säsongen blev dock inte samma succé och i samband med att speltiden uteblev valde anfallaren istället att lämna HIF under sommaren 2018. Då hade han enbart noterats för nio matcher varav merparten sporadiska inhopp. I Bayerns U19-lag fann han sig omgående till rätta och efter två mål, i debuten, mot Arsenals U23-lag så var förväntningarna om än större från tyskarnas sida. Under 2019 blev det en hel del speltid, 21 framträdanden, och på dessa gjorde anfallaren fyra mål och två assist. Laget slutade fyra i U19-serien under våren. Rätt omgående deklarerade klubben att man var nöjda med Timossis utveckling och han skrev på ett nytt treårskontrakt.
Inför årets säsong trodde nog många att Timossi skulle få sitt stora genombrott men skadebekymmer har inneburit begränsat med speltid och sedan Oktober har det enbart blivit en handfull inhopp i U19-serien. I helgen som gick genrepade dock laget och slog tillbaka Union Berlin med 3-2. En av målskyttarna lystrar till Alex Timossi så visst finns målkänslan kvar.

Anfallaren jagar nu speltid och valet har fallit på HIF och spel i Allsvenskan.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*