Anfallare till HIF

201206 Örebros Rasmus Karjalainen under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Örebro och Hammarby den 6 december 2020 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119 / JB0027

HIF och nederländska Fortuna Sittard är överens om en övergång av forwarden Rasmus Karjalainen. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2023.

Rasmus Karjalainen inledde sin professionella fotbollskarriär i Oulun Luistinseura i hemlandet Finland. Efter två kortare sejourer i andra klubbar hamnade han till slut i Kemi City i högstaligan. Efter en succésäsong gick han till toppklubben KUPS där han gjorde 23 mål på 56 tävlingsmatcher innan flyttlasset gick till Fortuna Sittard i Nederländerna.

Under den andra halvan av förra säsongen var han utlånad till Örebro SK där han gjorde fyra mål och en assist på 13 allsvenska matcher. Han har dessutom spelat 13 A-landskamper för Finland varav den senaste i november månad.

– Det känns jättebra att vara här. HIF har varit ett alternativ under en tid och efter att ha pratat med folk i min omgivning är jag övertygad om att detta var 110% rätt val för mig. Alla jag pratat med har sagt bra saker om både staden och klubben. Nu när jag varit här ser jag faciliteter på toppnivå och längtar till att börja spela. Förhoppningsvis har en fin höst framför oss och kan ta klivet upp till Allsvenskan, säger 25-åringen till HIF.se

– Vi är glada att få hit en forward av Rasmus kvalité som dessutom är i en bra ålder trots sin erfarenhet. Efter att Max Svensson lämnat för Nederländerna har vi känt att vi behöver få in en forward till i truppen. Nu är Rasmus här och det är vi glada för, säger sportchef Andreas Granqvist.

Välkommen till HIF, Rasmus

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*