Anfallare på väg bort?

170918 Helsingborgs Oke Akpoveta deppar under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Varberg den 18 september 2017 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178

Igår antydde HD att anfallaren, Oke Akpoveta, kunde vara ett alternativ för BoIS och idag meddelar HIF att anfallaren är på provspel i Norge

26-åringen kom till HIF inför förra säsongen och blev, trots skadefrånvaro, lagets främste målskytt med sina åtta mål. Nu verkar det dock som att Oke Akpoveta hamnat utanför laget och därmed kan ha gjort sin sista match för klubben.

Enligt HIF så provtränar anfallaren, just nu, med norska andraligalaget Mjöndalen. Den klubben befinner sig, i dagsläget, på träningsläger i Marbella och det borde innebära att man väljer att testa Akpoveta under den kommande veckan.

Förra säsongen startade anfallaren 20 matcher för HIF och noterades för åtta mål. I Oktober stod det dock klart att 26-åringen behövde lägga sig på operationsbordet och efter det har han enbart medverkat i en U21-match.

Akpovetas kontrakt, med HIF, sträcker sig även över denna säsongen och därmed skulle det kunna bli aktuellt med en del övergångspengar i det fallet att anfallaren lämnar.

Om detta innebär att HIF ev vill frigöra pengar för att kunna plocka in en annan anfallare låter vi vara osagt med ordförande, Krister Azelius, har tidigare meddelat att det inte skulle komma in fler spelare i truppen. Det svenska fönstret stänger den 4 April så fortfarande finns möjligheter att ersätta den ev flyktande anfallaren.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*