Andreas Landgren ” Även om det är långt bort idag så ser jag framför mig att kliva in på Olympia igen och bidra”

Andreas Landgren Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN / Cop 111

Han har en lång historik i HIF och var på väg mot sin kanske bästa säsong på flera år. Men för någon månad sedan var oturen framme och Andreas Landgren tvingas avsluta säsongen från läktaren. AOH fick tag i mittfältaren för att stämma av hur han ser på skadan, HIF och framtiden…

Allt började i HIF 1995 och Andreas sågs snabbt som ett hett framtidslöfte i HIFs ungdomslag och vad som utmärkte honom var hans mångsidighet, fysik och ledarskap. Efter att ha gjort en stark försäsong 2007 blev Lange uppkallad till A-laget, då 18 år gammal. Han blev ganska snabbt en favorit på Olympia och många blev nostalgiska i och med hans pappa, Sven-Åke Landgren, är en sann legendar på Olympia med närmare 350 A lags matcher

2010 gick resan vidare och under några säsonger avverkade han såväl Italien, Holland och Danmark samt en säsong i Halmstad innan han 2014 var tillbaka i Sundets Pärla. Tyvärr ådrog han sig, precis som i år, en allvarlig knäskada och missade hela säsongen 2014. 2015 var han dock tillbaka starkare än någonsin och vi fick återigen se prov på hans kondition när han sprang upp och ner längs högerkanten. Är det en sak man kan säga om Lange är det att han alltid ger sitt yttersta! Samma år fick han nämligen den ultimata belöningen när han blev vald till årets HIFare!

Hur mår du nu efter din oturliga korsbandsskada ? Gick operationen bra ?

Humöret är okej trots att man tillbringat de senaste veckorna på kryckor & fått följa laget från sidan. Operationen ska enligt läkarna gått bra så det är positivt.

Du är ju en seglivad kämpe med stark vilja och bra fysik, så när räknar du med att vara tillbaka i full träning ?

Det är väldigt tidigt i min rehab fortfarande för att börja sia om när jag kan vara tillbaka på planen. Nu tar vi det vecka för vecka så får man sätta upp en tydligare målbild när jag kommit lite längre fram i processen.

Vi var många som blev glatt överraskade över att du var så bra som du var strax innan du slet av korsbandet. Tänker du ge allt för att komma tillbaka i samma form ?

Absolut, det är målet. Även om det är långt bort idag så ser jag framför mig att kliva in på Olympia igen och bidra. Att ha en tydlig vision & ett mål i rehaben tror jag är viktigt. Sen exakt när det blir får framtiden utvisa.

Vad var det som gjorde att du hittade rätt i ditt spel och framstod som en av lagets bästa spelare fram till skadan ?

Kontinuitet framför allt. Jag fick några matcher i benen sen va jag inne i tempot. I takt med att jag fick spela växte självförtroendet & prestationerna blev bättre.

Andreas Landgren, här med landslaget, kom till HIF redan som 4-åring och räknar med att stanna ett tag till
© Bildbyrån – 62737

Du är 30 år och har förhoppningsvis några år kvar på toppnivå. Du har flest matcher i HIF av spelarna i dagens trupp. Vilka är dina starkaste drivkrafter att fortsätta satsa maximalt på elitnivå ?

Allt som fotbollen ger mig gör att man vill fortsätta flera år framåt. Visst har man tyngre perioder men det positiva väger upp många gånger om. Gemenskapen som fotbollen ger både i laget & gentemot supportrar i kombination med känslan av att vinna matcher är nog två starka drivkrafter om man ska ta ut något konkret.

Du har ju ett extremt starkt HIF-hjärta med tanke på att du började spela fotboll i klubben när du bara var fyra år. Hur ser du på den filosofi klubbledningen har nu med satsningar på egna talanger och hemvändare ?

Att hitta en bra balans mellan yngre & äldre är nog en nyckel för att utveckla klubben. Det är ingen hokus pokus-filosofi egentligen men vi behöver ju sälja spelare för att tjäna pengar och då tror jag det är viktigt att ha lite rutin i truppen som kan stötta de yngre i deras övergång till att bli starka seniorspelare.

Har du hunnit snacka med huvudtränaren Olof Mellberg och hur ser du på hans syn på vilken fotboll ni ska spela ?

Spontant tycker jag det är spännande med nya idéer vilket Olof kommit in med. Det tar alltid lite tid innan saker och ting sätter sig 100% när ett lag är vant vid ett typ av spelsätt sedan lång tid tillbaka. Där är en hel del nya taktiska inslag som har potential att bli riktigt bra när vi får tränat & nött det under en längre tid.

AOH drivs, sedan 2009, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du alltid swisha en slant till 0703890866. Tack!


Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*