Analys Väsby- HIF svenska cupen

Det är alltid svårt att bedöma spelet när man möter lag som spelar i annan serie. Det var inte strålande spel på Vilundavallen men det var inte heller på något sätt dåligt.

En del förändringar var gjorda i HIF och dessa bestod av att Christoffer tog över vänsterbacksplatsen, Sundin spelade till höger på mittfältet, Landgren till vänster, Chansa tog en central mittfältsroll och Rene Makondele ersatte Rasmus Jönsson.

Inte blev det fler mål för det. Chanserna fanns dock. Henrik var på spelhumör. Nu längtar vi bara efter avslutshumör också. Ett par gånger idag så överarbetar Henrik lägena istället för att själv ta ett avslut. Bland annat då Henke från tre meters håll, istället för att nicka i mål, nickar fram bollen till Chansa som inte riktigt är med och får till ett taffligt avslut vilket Väsbys målvakt med nöd och näppe kan rädda.

Även om HIF hade flest avslut så var det Väsby som hade de farligaste chanserna och Daniel Andersson fick slita rejält för att hålla målburen fri från påhälsning. Detta i alla fall tills Rasmus Jönsson klev in i handlingen. Fyra lägen, två mål, ett utanför och ett läge bortskänkt var hans facit. Som vanligt var det ingen HIF:are som var i närheten av hans antal avslut. Makondele som vikarierade längst fram var inte i närheten av detta antal avslut.

I de bakre linjerna, vilket jag missade att nämna innan, så spelade Patronen med Joel. Hoppas inte detta par spelar på onsdag. Marcus Nilsson har varit enastående tillsammans med Joel nämligen.

Marcus Holgersson ser ut att göra saknaden efter Erik Wahlstedt överflödig.

I det stora hela gör HIF en habil insats och Marcus Lantz går från klarhet till klarhet.

Nu laddar vi inför onsdag.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*