Alvaro Santos ÄR tillbaka!

Vid morgonens presskonferens på Olympia presenterades, precis som AOH konstaterade under gårdagskvällen, Alvaro Santos tillbaka till Världens Finaste Förening!

Det blev alltså, äntligen som många utropat, Alvaro Santos som var det stora nyförvärvet då HIF hade presskonferens nu på morgonen. Alvaro har enligt uppgifter skrivit på för tre år framåt och, kanske viktigt att poängtera, ska inte ses som en ersättare till Gerndt! Alvaros må vara 31 år, och är absolut inte samma spelare som lämnade HIF för åtta år sedan, men hans blotta närvaro på Olympia och i Helsingborg kommer lyfta laget och ge den viktiga injektionen som behövs inför den sista tredjedelen av allsvenskan samt inför det så viktiga europa-spelet.

***

Álvaro Santos inledde karriären i América FC och gick 2000 till Helsingborgs IF. I HIF var han en av de viktigaste spelarna i Champions League-spelet 2000, och säsongerna 2000-2003 var han HIF:s bästa spelare och gjorde sammanlagt 35 allsvenska mål innan han lämnade laget för FC København under säsongen 2003. Med FC København vann han danska mästerskapet två gånger och Royal League två gånger. Santos var lagets bäste målskytt under samtliga tre säsonger i FCK.

Santos gick därefter till FC Sochaux i franska högstaligan inför säsongen 2006/2007. Sommaren 2007 bytte han återigen klubb då han skrev på för ligakonkurrenten RC Strasbourg.

I januari 2009 ryktades det om att Álvaro Santos var på väg “hem” till Helsingborg, och HIF bekräftade att man var intresserade. Helsingborg gav dock upp brassen p g a otillräckliga ekonomiska resurser, trots att brassen lösts från kontraktet med Sochaux. Den 9 februari presenterades Álvaro Santos som nyförvärv av Örgryte IS.

Vintern 2009/2010 efter Örgrytes degragering till Superettan uttalade sig flera gånger i media om att han ville lämna ÖIS. Trots flera interessenter blev Alvaro kvar i ÖIS som inte ville sälja honom. Den 20 januari 2011 kungjorde ÖIS att Álvaro Santos lånas ut till lokalkonkurrenten Gais under säsongen 2011.
Och nu har han alltså skrivit på för HIF. Det återstår en del smådetaljer att lösa dock, men Alvaro tränar redan idag med HIF och är dessutom registrerad för europa-spelet.

***

Vi kommer naturligtvis att följa upp Alvaro Santos återkomst till HIF med en intervju framöver.

Välkommen tillbaka Santos!

 

 

2 kommentarer

  1. Vill bara säga att Alvaro är en toppenkille som det känns oerhört kul att få återse i HIF. Den typen av personligheter behövs i fotbollsvärlden och jag håller verkligen tummarna för att hans återkomst blir ett lyft för laget. Känslomässigt är det redan ett lyft!

  2. Jo, inte utan att man fick en tår i ena ögonvrån när man såg bilderna från presskonferensen när han drog på sig den finaste fotbollströjan i hela vida världen – men med tanke på hans ålder samt skadebenägenhet kunde det räckt med ett 1½-års kontrakt med möjlighet till förlängning 1 år istället för 3 år.

    Men å andra sidan är det ett prestationsbaserat kontrakt enligt HIF och då lär det inte kosta oss så mycket om nu Alvaros bidrag på plan inte blir lika mycket som han kan bidra utanför plan, men så klart jag hoppas man har fel för är det någon kille man unnar framgång är det Alvaro som sen första dagen han satte sin fot på svensk mark verkligen gett full täckning för begreppet “ödmjukhet” men samtidigt levererat på plan…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*