Allsvenskt intresse för HIFs skyttekung

210727 Helsingborgs Anthony van den Hurk jublar efter 2-0 under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Falkenberg den 27 juli 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0079

Flera allsvenska toppklubbar är intresserade av HIFs Anthony van den Hurk.
Men Helsingborg kommer att sälja sig dyrt i frågan om att sälja sin lagkapten i sommar.
– Det ska mycket till för att vi ska släppa honom, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist till FotbollDirekt

Trots degradering stod den nederländske-curaçaoiske anfallaren för elva mål och fyra assist på 27 matcher. Denna säsongen har 28-åringen fortsatt att leverera med bla två hattrick. På tio matcher i superettan har van den Hurk gjort nio mål och med det så leder han skytteligan.

Anfallaren har vid flera tillfällen uttryckt att han trivs i HIF men att han vill spela på den högsta nivån. Någon affär i vintras blev aldrig av och med lagkaptensbindeln runt armen så har han fortsatt att leverera.

Enligt FD:s källor har flera allsvenska toppklubbar framfört sitt intresse till spelarens representanter och Helsingborg. Men en, för många allsvenska klubbar, drömaffär ser ut att bli dyrköpt.

HIF vill helt enkelt inte sälja sin stjärna för att riskera att spoliera lagets chanser till en uppflyttning. HIF ligger för närvarande femma i superettan med fyra poäng upp till allsvensk direktplats. Detta med snart halva säsongen spelad.

210804 Vasalunds Peshraw Azizi och Helsingborgs Anthony van den Hurk under fotbollsmatchen i Superettan mellan Vasalund och Helsingborg den 4 augusti 2021 i Stockholm.
Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0200

HIF:s sportchef Andreas Granqvist menar att inga bud ligger på bordet och att ingenting är nära att hända heller när det kommer till en allsvensk försäljning i sommar. 

– Det finns just nu inget intresse som jag vet om. Det är ingen som har hört av sig till mig, säger han. 

Hur är er hållning till en transfer i sommar med tanke på att ni går för en allsvensk plats?

– Det ska mycket till för att vi ska släppa honom. Han är vår kapten och är väldigt viktig för oss. 

Van den Hurk spelade från start när HIF slog Vasalund borta med 1-0 under onsdagskvällen. Hans kontrakt med HIF gäller över säsongen 2022. 


Stöd oss på Patreon så vi kan fortsätta vår täta bevakning av världens finaste förening!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*