Alahji Gero: “Hela klubben såg skillnader direkt”

210114 Helsingborgs Alhaji Gero under en träning med Helsingborg den 14 januari 2021 i Helsingborg. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0001

Säsongspremiären är avklarad och för Alhaji Gero, som går in på sitt sista kontraktsår i HIF, väntar åter utmaningen att spela till sig en startplats. Men detta året är det både nya förutsättningar, och en ny tränare, som väntar. AOH fick en pratstund med den 27-årige anfallaren efter lördagens match

Första matchen avklarad, hur kändes det där ute?

Det kändes bra, känns bra att komma igång igen. Tre, fyra veckor nu med träning så det kändes bra med match.

27-årige Alhaji Gero har hitills under säsongen imponerat under träningarna. INte bara med sin målspottar förmåga men också med sin attityd där han numera ofta ses pusha sina lagmedlemmar. Något som man inte alltid såg under det tuffa fjolåret.

Vi bevakar ju varje träning och jag måste säga att du är en av spelarna som inponerat på mig mest, kanske inte just spelmässigt men mer i attityden, håller du med om det?

Självklart, det är väldigt viktigt. Var jag än har varit, varje lag jag har varit med så har jag sett laget som en familj. Jag gillar att bringa glädje till varje person, till hela omklädningsrummet och på planen också. Det är väldigt viktigt att vi håller ihop och arbetar tillsammans och då vinner vi också. I slutändan så är det så att om vartenda en av oss är glad då ger man också maximum. av sin förmåga.

Jag slås av hans ord som låter väldigt likt Jörgen Lennartssons som bara för en kort stund sedan spenderat en lång stund om att prata om handbollslandslagets gemenskap och gruppdynamik.

Du säger allt det här och det låter väldigt likt det som Jörgen pratar om, att skapa en gruppdynamik som fungerar för alla. Tänker du mycket på det och gillar du hans coachstil?

Absolut. Sen första dagen han anlände har han varit väldigt öppen. Hans filosofi bygger på öppenhet och att skapa en enhet som slåss för varandra, håller ihop och arbetar hårt för varandra. I slutändan, vad som än händer där ute på planen, det händer. Det viktiga är att vi håller ihop. Han gav glädje och kärlek till omklädningsrummet när han kom. Du kan se ute på träningen att vi är en hel mix, där är inga grupperingar.

210130 Torns Henrik Rossborg och Helsingborgs Alhaji Gero under träningsmatchen i fotboll mellan Helsingborg och Torn den 30 januari 2021 i Helsingborg.
Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / COP 240 / MA0011

När jag frågar om skillnader i ledarstil från förra året får jag inte ett par skillnader, snarare en föreläsning.

Förra året var väldigt tufft för alla runt klubben, ser du några skillnader från förra året nu?

Självklart! Direkt. Det kan alla se. Hur vi kommunicerar med varandra, hur coacherna kommunicerar med oss. Hela vägen från “toppen” av klubben till “botten” av klubben såg skillnader direkt. Han (Lennartsson) började jobba direkt och satte direkt tanken om att börja om “Färskt”. Ingen är värd mer än någon annan här och vi är alla jämlika. Så alla behöver slåss för att spela och om du inte slåss spelar du inte. Det är så det borde vara och med detta så har han bidragit till en vinnarmentalitet som du säkert har sett på träning också.

Gero fortsätter…

Alla kämpar och det är också bra att se att de som förlorar på träning, varje gång de kommer till omklädningsrummet är de förbannade. Det hade vi inte förra året. Men detta året finns det mer intensitet och därför är vi också mer vältränade än förra året. Det är en annan filosofi nu, han pratar med varje individ, försöker hålla ihop laget och motivera oss. Vi är glada, vi ler. Det som hände förra året, hände förra året. Det här är en ny början. Nu måste vi sätta in arbetet, tro på honom som han tror på oss.

Lennartssons fotboll som stundom blivit kallad för brottarfotboll är inget som Alhaji Gero oroar sig särskilt mycket över, utan håller istället fram det som Jörgen Lennartsson pratar så mycket om, omställningsspelet.

Samtidigt ses Lennartsson som en defensiv coach här i Sverige, hur väl passar du in i hans system?

Självklart måste man försvara i fotboll och man måste anfalla för att göra mål. Du försvarar för att kunna anfalla, det är det som fotboll handlar om. Men sättet som vi spelar nu ser jag mig själv spela mycket. I slutändan handlar det för mig att sätta in arbetet. Alla kommer få chansen att spela om de arbetar hårt för det. Han vill få oss att bli en familj, vi uppmuntrar varandra. Där är bara 11 spelare som kan spela samtidigt men alla är lika viktiga. Det är härligt att se att tränaren tar in den mentaliteten i omklädningsrummet.

När vi till slut kommer in på Alahji Geros framtid i HIF då Nigerianen bara har ett år kvar på kontraktet blir han lite försiktig.

Men du går samtidigt in på ditt sista år under din kontraktstid, hur avgörande är det här året om du vill stanna kvar eller om du vill flytta vidare?

Jag tar ett steg i taget, jag har fortfarande kontrakt detta året. Jag är fortfarande här så jag kommer göra mitt bästa för laget varje dag och sen ser vi vad som händer.

 

Twitter: AnthonyThrn

AOH drivs, i stor utsträckning, på ideéll basis. Vill du ge oss en applåd kan du swisha en slant till 0703890866. Tack!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*