Ajdarevic lämnar HIF

Astrit Ajdarevics låneavtal med HIF går ut den 15 juli. Nu står det klart att det inte blir någon fortsättning i klubben. 

Foto: Björn Wijk
Ajdarevic, närmst i bild, lämnar HIF
Foto: Björn Wijk

I februari mitt under försäsongen slog en stor nyhet ner i nordvästra Skåne när Astrit Ajdarevic blev klar för HIF på lån i drygt ett halvår. Efter sin europasejour med spel i Belgien och England hade många stora förhoppningar och förväntningar på den offensiva mittfältaren. Säsongen har dock inte blivit som varken han själv eller HIF hade tänkt sig. Prestationerna har böljat upp och ner och man hade hoppats få ut mer rent spelmässigt från honom.

Som jag nämnde går mittfältarens kontrakt ut nu på onsdag och igår (fredag) berättade HIFs manager Henrik Larsson för Alltid Fullsatt att han bestämt sig angående Ajdarevics framtid i klubben, där det ett tag varit tyst kring hur det skulle bli. Senare under gårdagskvällen avslöjade SportExpressens Daniel Kristoffersson att Astrit lämnar HIF. Standard Liège – klubben han är utlånad från – kallar tillbaka svensken från lånet, och i en intervju berättar spelaren själv om det kommande avskedet:

– Fotbollen blir inte alltid som man tänkt sig. När det gick bra såldes jag för 15 miljoner till Standard. Nu i HIF har det inte blivit som varken jag eller laget tänkt sig. Jag åker tillbaka till Belgien efter matchen mot Djurgården. Efter det får vi se vad som händer, säger Astrit till SportExpressen och fortsätter:

– Jag vill tacka alla i HIF för min tid här. Framför allt Henke som gett mig mycket förtroende. HIF är ett riktigt bra lag som jag hoppas och tror det kommer gå bra för framöver. Jag önskar dem all lycka i framtiden.

Under sin tid i klubben spelade han 18 matcher och stod för tre mål, varav ett i Allsvenskan. Han har ett år kvar på sitt kontrakt med belgiska Standard Liège.

Vi på AlltomHIF tackar Astrit Ajdarevic för sina tjänster i HIF och önskar honom lycka till framöver.

Fotnot: HIF har ännu inte gjort ett officiellt uttalande om Astrit, men det förväntas komma i dagarna.

 

Emil.Carlsvärd.BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*