AIK imponerar inte

 Det känns inte som om HIF behöver frukta motståndaren i årets första tävlingsmatch, alltså Supercupen, AIK, så mycket. Allsvenska tvåan imponerade sannerligen inte när Solna-laget träningslirade mot Enköping SK, i år nyuppflyttade i division 1.

Allsvenskarna, som hade åtta ordinarie lirare i sin uppställning, vann visserligen med 4-2 efter en kanonstart som innebar ledning med 2-0 men stockholmslaget släppte till en hel del blottor i försvaret och kom undan med rena förskräckelsen.

Jag såg visserligen inte matchen själv men förlitar mig på rapportörer som var på plats på Skytteholms ip där matchen spelades i onsdags kväll.

Siggi Jonsson, den före detta djurgårdaren som tränar ESK var mycket nöjd med sina spelare när de väl tappat respekten för motståndarna.

– Vi släppte in ett par tidiga mål men kom sedan tillbaka och starkt och lyckades kvittera. Sedan hade vi fyra, fem frilägen som vi borde ha förvaltat.

Sett med ”Enköpingsögon” så brändes alltså chanserna. Om man ser det med neutralt perspektiv så innebar det alltså att allsvenskarna brast rejält i försvarsspelet. Sådant håller inte mot mer kvalificerat motstånd!

Jag vet inte om HIF hade någon rapportör på plats men om så var fallet bör det ha blivit en ganska optimistisk rapport till Conny och P-O.

Nu ska träningsmatcher tas för vad dom är och man kan inte dra några större växlar på en enstaka match. Klart är dock att AIK har en del att jobba med i försvaret.

Det skulle i bästa fall kunna innebära att HIF får fart på målskyttet. Vi är många som är nyfikna på vad den nye islänningen Alfred Finnbogason kan åstadkomma och lika många som hoppas att Tomas Sörum äntligen ska börja hitta rätt.

Om drygt en vecka vet vi hur väl förberedda allsvenskans två bästa lag 2011 kommer till årets säsong.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*