Åge- dagen efter: Vi gör en fantastisk match. I 60 minuter.

Åge Hareide
Åge Hareide

Jag vet inte om jag ska säga grattis eller beklagar..

– Haha, nej det är inte lätt. Men grattis till poängen och beklagar till poängförlusten fungerar!

Jo det får väl bli så. Vad tycker du om matchen?

– Vi gör det riktigt riktigt bra i upp mot 60 minuter men sedan orkar vi inte riktigt. Våra två påtvingade byten betydde kanske mer än vad man skulle önska. Inte så att inhopparna var dåliga men Bedoya och Larsson var bra fram tills sina respektive skador.

Hur står det till med dem?

– Båda är borta på söndag (Mjällby) men förhoppningsvis är de tillbaka till matchen mot Örebro hemma. Peter har problem med sin ljumske, en överbelastning och Bedoya fick en smäll mot höften.

Åter till matchen, som du sa så betydde Bedoyas byte en del, var du på väg att sätta in Alvaro där?

– Nej, det var aldrig aktuellt. Det var alldeles för lång tid för honom. Han är inte redo för så lång tid. När det gäller Bedoya blev vår matchplan förstörd. Accam är en helt annan typ av spelare och har väl kanske inte samma förmåga att gå ner och skära av som Bedoya gjorde med så stor framgång. Sedan gör Accam ju det bra utifrån hans förmågor.

Hur ser det ut för honom?

– Det blir så dåligt med träning när vi spelar så tätt och det drabbar de som inte har matcher. Deras fysiska status går ner och det går inte att köra så hårt heller med dem då de ju måste ha friska ben när de hoppar in. Det är verkligen inte lätt att få det att fungera. Men nu har vi snart ett uppehåll och då kan vi träna lite mer normalt.

Vi tappar många matcher i slutminuterna…

– Ja det har nästan gått troll i det där. Igår gör vi en fantastisk match. I 60 minuter. Sedan finns inte kraften där samtidigt som vi ska veta att Twente är ett mycket bra lag också. Lite retligt är det att två domarincidenter får så betydelsefull utgång.

Antar att du menar Nikolas offside och att det sannolikt borde varit offside på deras 1-2-mål?

– Precis. Att assisterande vinkar på David kan jag i och för sig förstå men huvuddomaren måste vinka ner den när de  ser att Nikola går själv. Sedan är det otroligt att en spelare kan få stå i offsideposition och skymma och till och med hindra Pär vid 1-2-målet. Återigen marginaler emot. Det börjar bli tungt. Men som vi spelar så måste det snart vända.. men nu måste jag vidare, måste bara avsluta med att jag hoppas att många fler sluter upp när vi möter Hannover. Där kan publiken bli tungan på vågen för att vi ska ha chans att gå vidare från gruppspelet så ni som kan, slit er från TV:n och ställ upp för oss!

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*