Åge- dagen efter: – Sörum inne i en period när målskyttet inte finns där

Äntligen har vi åter möjligheten att ge er en dagenefterintervju. Här kommer dagens.

Hej, och grattis till segern igår.

– Ja, det satt hårt inne men det kändes välförtjänt med tanke på att vi haft ett antal lägen som vi kunde fått mål på tidigare under matchen. Och vi skulle haft en straff för en hands som domaren missar. Men det är inte så lätt att se, det är ju ett motlägg och handen är intill huvudet. Nu spelade det ingen roll ändå eftersom vi gjorde målet i slutsekunden.

Fasta situationer verkar vara melodin?

– Ja vi är starka på fasta situationer och det är viktigt mot lag som ligger så lågt som Syrianska gjorde igår. Det gör att vi sätter mer press på dem och att det inte alltid vill rensa till inkast eller hörnor. Till sist gav det utdelning.

Några spelare som förtjänar extra beröm efter matchen?

– Walid Atta och Erlend Hanstveit gör det riktigt bra. Det är inte så lätt att spela som vi gjorde igår med stort bollinnehav. De låg ju på kontring hela tiden och det räcker med ett misstag så kan det vara kört. Att Atta sedan får göra mål är naturligtvis extra kul.

Emil Krafth, är han på gång?

– Ja det är han. Han fick en spark på foten på en träning och man befarade till och med ett brott i foten. Men så var det inte. Som tur var. Han är på gång in.

Ni vilade spelare, betyder det att tex Uronen inte tar plats när ni är ordinarie lag?

– Nej det gör det inte. Men vi har många spelare som är duktiga och det är viktigt att de får speltid. Därför gav vi Uronen och Wahlstedt tid samt att Sundin och Alvaro också behövde få speltid. Det är viktigt att vi har alla spelarna igång. Inte minst nu när vi har så tätt spelschema. Och vi vill ha igång May. Han är en mycket viktig spelare när han är på topp och hans första halvlek igår var bra. Han är på rätt väg. Det är lätt att man vill nå upp till förra årets nivå och hans var väl väldigt hög då och då kan det låsa sig. Man vill för mycket helt enkelt, men han är på gång nu känns det som.

Något annat om matchen?

– Ja Syrianska bjuder inte på en millimeter och det är svårt att spela mot den typen av lag. De var dessutom inte ofarligt i sina omställningar.

Sedan har vi frågan om Thomas Sörum. Många supportrar är besvikna på hans insatser så här långt.

– Jag kan förstå det. Han är inne i en period när målskyttet inte finns där. Men han gör otroligt mycket slitgöra som ger andra spelare chansen att göra mål och det kanske man inte alltid ser. Framför allt inte när det är en målskytt som inte levererar som just målskytt. Sörums arbetsinsats är stor och han sliter och ger utrymme för andra spelare. Men självklart vill vi att han också får göra mål. Han har kunnandet men det har låst sig totalt på den biten. Tyvärr får spelare som gör den här typen av arbete den cred som de är värda. Kanske just för att det inte syns så mycket. Men vi hoppas att de kommer att lossna för honom även i målskyttet.

Finnbogason får kritik för att han gör lätta mål..

– Det kan jag tänka mig men fråga Stavrum. Lätta mål är ibland de svåraste att göra. Man ska vara på rätt plats i rätt tid för att få foten på bollen så bollen går in. Det är inte själva målgörandet som är prestationen utan att vara där på rätt ställe..

Jo det är sant, nu kan jag bara önska lycka till inför tisdagens match så hörs vi igen på onsdag om det är ok?

– Tack. Det är det självklart.

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*