Åge- dagen efter: Mycket nöjd med laginsatsen

HIF gjorde en mycket bra match i onsdags. Laget fungerade bättre än tidigare denna säsong och dessutom fick vi tre fantastiska mål. Och det var ju faktiskt bud på ännu fler. Får gratulera till segern, Åge!

– Tack ska du ha. Det såg bra ut. Jag är mycket nöjd med laginsatsen. Det är oerhört viktigt att vi fungerar som lag ute i Europa och de två senaste Europamatcherna har det varit bra.

– Man kan framhålla enskilda spelare men jag väljer att framhålla hela laget. Vi gör riktigt bra fotbollsmål och jag tycker att vi ger publiken en riktigt bra föreställning.

Alfred Finnbogason gör ett och spelar fram till två..

– Alfred är en duktig striker och han utvecklas sakta med säkert även i det övriga spelet. Framspelningen till trean är fantastisk. Och efter onsdag vet vi om vi kan lösa honom då vi, om vi går vidare, får in friskt kapital vid garanterat avancemang till åtminstone Europa Leagues gruppspel.

Norrköpingsmatchen har vi inte hunnit tala om. Vad hände där?

– Tyvärr hade jag på känn att vi var på en mental nedtur. Vi vann mot både Syrianska och TNS. Dessutom var det varma dagar och en del spelare kändes som att de inte riktigt var där mentalt när matchen väl började. Det är så i fotbollen ibland. Norrköping var dessutom duktigt, spelade rakt och duellstarka. Där var vi inte i första halvlek. Det blev bättre i andra men det räckte inte ända fram.

Det blev många förändringar också, varav två väl mer ofrivilliga (Gashi och Hanstveit)?

– Gashi var mer en säkerhetsgrej. Han hade nog kunnat spela men samtidigt har vi många matcher och det hade kanske straffat sig senare under säsongen.

Många undrar var Rachid tagit vägen…

– Han har tagit vägen till bänken. Rachid är en duktig fotbollsspelare. Men fotboll är ett lagspel och de som spelat på hans plats har helt enkelt varit bättre som helhet. Nordmark, Andersson och Sadiku är kanske inte lika bra offensivt men betydligt bättre arbetskapacitet åt båda håll.

Matchen mot Sunderland på lördag..

– Ja det är en match som vi vill ha för att få speltid på de som inte spelar så mycket. Dessutom får vi speltid för några provspelare och även David Accam kommer att få en halvlek. Det är en intressant spelare, väldigt snabb och bra med bollen. Vi letar ju snabba spelare så det kan bli bra.

Då är det bara för mig att önska lycka till på lördag men framför allt på onsdag!

– Tack ska du ha.

1 kommentar

  1. Kul att höra att även Åge saknar snabba spelare i HIF. Det finns ju dessvärre inte alltför många. Hoppas att David fortsätter utvecklas lika positivt som hittills.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*