Åge – dagen efter: – Han anser att Atta knuffar till honom

Åge HareideDet var en bra prestation, i andra halvlek. Mindre bra i första. Men det handlade inte om det efter matchen, eller hur, Åge?

– Nej det blev lite turbulent där i slutet.

Vad är det som händer?

– Vi slarvar lite där Gashi gör en miss som ger dem ett omställningsläge där Peter (Larsson) glidtacklar och som vi tycker dels på bollen dels utanför straffområdet. Domaren är väldigt långt bak och är inte med i omställningen eftersom vi missade som vi gjorde. Tror han går på känsla att man inte kan bryta korrekt och blåser. I och med att han är långt från situationen så gör han väl bedömningen att det sker innanför. Men där borde han ju kunna få hjälp av assisterande…

Hur uppfattar du utvisningarna?

– Jag tycker de är tuffa. Domaren borde förstått att han gjort fel med tanke på reaktionerna men han tar ett rött på Atta som alla uppfattade vara för frilägesutvisning. Sedan tar han även på Larsson och då trodde vi han upptäckt sitt fel men uppenbarligen var det inte det.

Det är extraassisterande som påminner om frilägesutvisningen på Peter..

– Okej, ja den kom ju lite sent.

Fick ni någon förklaring efter matchen?

– Jag gick fram till domaren och frågade efter matchen och han menade på att Atta skulle ha knuffat till honom och att Larsson åkte på målchansutvisning.

– Men det är bara att lägga detta bakom sig nu. Vi har viktig match på söndag och vi måste ju spela in ett nytt mittbackspar till matchen mot Levante.

Hur ser du på det? Vilka är spelklara?

– Vi har Jesper Björkman, Erlend Hanstveit och Joseph Baffo som kan spela då. Som det ser ut nu.  Så vi får se hur vi ställer upp.

Atta lär vara borta resten av EL?

– Ja i och med att han inte lämnade det tekniska området så finns den här risken helt klart. Peter är tillbaka till bortamatchen mot Twente.

Det var en del konstiga beslut också från domaren, inte bara vid straffen. Lindströms och Bedoyas varningar var milt sagt petiga.

– Det stämmer. Så såg vi på det också. Att ge frispark mot Bedoya är väl kanske ok men det är inte en satsning som borde ge gult kort. Inte minst med tanke på att han släpper den fula efterslängen som Zieler gör sig skyldig till.

– Men samtidigt måste vi fokusera på det vi kan förändra, dvs vårt eget spel. Vi är inte riktigt där från start och det är först i andra som vi kommer upp i standard och då spelar vi riktigt bra och är nära att ta ledningen också genom Santos.

– Det kommer inta att bli svårt att ladda om till Levantematchen i alla fall. Spelarna är mycket sugna på att visa att vi kan vinna mot de här lagen och så länge chansen finns till avancemang så kommer vi att spela för det.

En tvåmålsseger skulle sitta gott mot Levante?

– Jo vi har ju visat att vi kan göra mål på den här nivån Kan vi bara hålla tätt också så…

. Men det är klart att just nu känner man sig mest uppgiven, vi har haft så mycket emot oss i år så det borde snart få vara slut med det.

Då kan jag bara önska lycka till på söndag mot Höllviken!

– Tack ska du ha.

 

 

1 kommentar

  1. Santos superba inhopp fortsätter men när får vi se honom från start?? Skönt Baffo också finns att tillgå så det inte bara är Erlend & Jesper kvar som mittbackar i truppen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*