Åge- dagen efter: Hade det stått 2-0 hade Wahlstedt fått ta straffen…

Åge Hareide
PK efter HIFs 2-2 match mot Twente 05/10 2012

 

Det blev seger igår mot IFK Göteborg vilket gör HIF:s svit längre. Nu är det åtta raka utan förlust. Något man inte tänker på så här i bakvattnet av toppstriden.

Grattis till segern!

– Tack ska du ha. Ja, det var en dålig första halvlek men andra var riktigt bra så det blev bra i slutändan. Första halvlek var lite tillbaka till innan. Dåligt passningsspel tex. Det blev som sagt bättre i andra bortsett en period där IFK kunde skapa några chanser, framför allt en riktigt stor där Pär gör en fantastisk räddning.

Något många undrar är om Wahlstedt fått ta straffen om han redan varit inbytt. Det såg ut på Alvaro som han väntade att Erik skulle komma in och efter straffen så såg det ut som att Alvaro skickade en hälsning till Erik “det var för dig”.

– Det hade inte varit snällt att sätta in honom för att ta straffen det första han gjorde på plan. Då hade det fått stå 2-0 i alla fall. Haha. När det kommer till Alvaro är det mycket möjligt att han skickade en hälsning till Erik. Alvaro är den typen av människa.

På tal om Alvaro, vilka inhopp han gjort nu på slutet!

– Han är verkligen på gång. Har varit riktigt bra på träningarna och vi försöker utnyttja honom så vi får ut så mycket av honom som möjligt. Hans kropp har tagit mycket stryk under några år och vi skyndar långsamt med honom. Det vi får med honom på plan är en spelare som hjälper oss att få längre anfall och när han kommer in vet vi att han gör sitt jobb. Hela tiden. Det gör han för övrigt på varje träning och på bänken också. En mycket lojal spelare.

Hur ser du på framtiden?

– Ja i HIF är det återstående matcher som gäller. Vi har fortfarande chansen på fjärdeplatsen (denna intervju gjordes innan Häcken-AIK som vi i skrivande stund inte vet hur den slutar) och den fokuserar vi på att ta. Skulle det vara så att AIK vinner idag så gäller det att hålla sig på femteplatsen. Norrköping vill nog gärna ta den.

– Även om det kan innebära att MFF vinner allsvenskan så tycker vi det är viktigt att ta fjärdeplatsen. Det är lite irriterande att tänka tillbaka på en del matcher. AIK borta, MFF hemma och ÖSK hemma. Där borde vi haft sju poäng till. Resten kan du nog räkna ut själv. Och AIK-matchen betyder ju även nu i kampen om Europaplatserna. Lägg därtill matcherna mot Celtic, Twente och Hannover där vi var värda bättre utgång så förstår du att det är tungt. Men killarna har ändå gjort det bra. Vi har sedan jag kom fått använda sju mittbackspar (tio på hela säsongen) och det är sjukt.

– En annan sak som är sjuk är att vi fått ta bort spelare från startelvan i samband med uppvärmningen. Det har inte hänt mig som tränare tre gånger på hela min karriär.

Jesper Björkman, spelar han på söndag?

– Jag vet inte riktigt. Vi tror att Atta är tillgänglig på söndag men laget tar vi ut på lördag först. Det är en del spelare som är lite slitna och konstgräs passar en del spelare bättre än vad det passar andra. Vi får se, det kan bli ett ungt lag på söndag men vi måste ändå se till att vi ger oss chansen att vinna matchen. Jesper har varit mycket bra i de två matcher han spelat.

Din egen framtid?

– Det är ju inget klart. Jag förstår att HIF vill vänta. Det är många pusselbitar som ska på plats och det är ju en del spelare som också har utgående kontrakt. Men jag är villig att fortsätta, det har jag berättat för Jesper Jansson.

– Vi kan få en mycket spännande och bra trupp till nästa år. Om vi kan behålla korttidskontraktsspelarna (Bedoya, Djurdjic och Larsson) så ser det mycket bra ut inför 2013. Nikola trivs dessutom väldigt bra i Helsingborg.

Bedoya och Djurdjic finns ju inte några ersättare inom befintlig trupp till men hur är det med Peter?

– Där har vi ju det bra beställt även utan honom. Om nu alla kan vara hela förstås. Men Peter är naturligtvis en väldigt bra spelare.

Något du vill tillägga?

– Det var en härlig hyllning av Wahlstedt. Vi valde att byta ut honom för att han skulle få ytterligare en hyllning innan slutsignalen då många ju går hem direkt.  Dessutom vill jag säga att det är viktigt att få fjärdeplatsen då vi, om vi slår Höllviken den 11 november, får en på pappret gynnsammare lottning i Svenska Cupen till våren.

1 kommentar

  1. Bättre lottning pga av plats i Allsvenskan? Låter märkligt för det är ju 2 helt olika turneringar men bara tacka & ta emot men inte så schysst mot lägre rankade lag i Cupen…
    Ja, längre tid av Santos vill man gärna se i rödblått nu när han lirat så bra 2 senaste matcherna men kanske bäst att skynda långsamt precis som med Atta, bättre spara han tills på torsdag för Jesper har ju inte direkt gjort någon besviken så här långt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*