Åge- dagen efter

Storseger och stundtals fantastiskt spel. Det är bara att gratulera till en väl genomförd match!

– Tack så mycket. Jo, det var en fin prestation även om vi är lite missnöjda med att släppa in dem i matchen vid två tillfällen. Där har vi en del att förbättra.

Mitt i all glädje över spelet så kändes det som om Kalmar tog sig fram väl lätt på vår högerkant. Vad beror detta på?

– Det stämmer som du säger, men mycket beror på att vi i denna match spelade med två offensiva yttermittfältare och Daniel tog ibland ett par kliv in i banan och då blir det helt naturligt längre väg hem. Men det finns ju alltid hål när man går lite offensivt och Kalmar var duktigt på att hitta rätt där. Men å andra sidan gjorde de ju inte några mål från den kanten..

– Vi valde att spela med två offensiva yttermittfältare för att få ett tryck och då kan det som sagt bli lite luckor bakom.

Rachid har ju varit bänkad och till och med utanför laget. Men igår spelade han lite överraskande och ja, hur tyckte du det gick för honom?

– Rachid är en mycket bra fotbollsspelare. Det som vi jobbat med för hans del är att få honom att fungera i laget. Det tyckte vi att han gjorde i går. Han gjorde en bra match. Det är viktigt för medspelarna att veta när han spelar bollen. När man utmanar själv varje gång är det svårt för de andra spelarna att ta de löpningar som behövs men när Rachid spelar som i går är han en stor tillgång. Det är mycket glädjande för oss.

Man kommer inte undan att nämna Alfred som igår levde upp till en del i alla fall av det epitet han fått av Lagerbäck. Menar att Lagerbäck liknade honom vid Henke Larsson.

– Alfred är en mycket spelintelligent spelare som har god överblick och har en bra spelförståelse och är i stor utveckling. Vi hoppas att han snart blir klar, det är Jeppe som har koll på det men intentionen är definitivt att lösa honom.

Det blev en del fantastiska mål också igår.

– Det stämmer. Jere och Nordmark gör varsitt riktigt vackert mål. Det var bara att njuta.

Man kanske inte ska glömma Santos mål?

– Nej, det är klart. Fast den typen av mål gör han ju nästan varje träning. Santos är väldigt nyttig för laget, han har också en bra överblick och ett utmärkt spelsinne.

Något du vill tillägga?

– Inte direkt, eller jo. Det är kul att Sörum kommit igång. Rachid gör ett fint mål, vackert framspelad av Finnbogason men att Rachid blir så fri har Sörum stor del i. En lysande löpning som han tar där för att öppna upp! Annars är det väl bara att tillägga att vi hoppas kunna hålla formen fram tills de kommande matcherna!

Då återstår, som vanligt, bara att önska lycka till i de kommande matcherna.

– Tack ska du ha.

 

Spelprogrammet närmsta tiden:

18/8 Elfsborg (b)

21/8 Celtic (h)

25/8 Djurgården (b)

29/8 Celtic (b)

2/9 AIK (b)

1 kommentar

  1. 4 av 5 redan klara för att se på plats så bara en tripp till Glasgow som hade varit grädde på moset så att säga!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*