Fem snabba om kvällens motståndare Oskarshamns AIK

Hallå där Jimmy Fors, fd medarbetare på AOH, numera operativ chef för Ettanfotboll.se. Med andra ord expert på lagen i Division 1.

 

Lätt eller svår lottning för HIF?

-Tuff fråga, generellt tycker jag fysik och klass brukar ta ut sig först efter sextio minuter. Om laget underifrån kan ha ett momentum i matchen vid den tidpunkten kan allt hända. Men ser man till Helsingborgs form kontra Oskarshamns så är den tuffare än de flesta tror.

 

Vad bör vi känna till om Oskarshamn?

-Man bör känna till att det är ett lag som är erkänt starka hemma på Arena Oskarshamn. De tappar inte mycket poäng och vände senast, hemma mot Ängelholm, ett 0-2 underläge till en 3-2 vinst. De har konstgräs som underlag och är väldigt bekväma på det.

 

Någon spelare vi bör hålla ögonen på?

-Om man inte redan kan namnet Peiman Eliassi så kommer man känna till det efteråt. I mina ögon en klasspelare på sin position, och jag hade valt honom före samtliga yttrar i Helsingborg. Peiman är en poängspelare som är farlig både i spelet och på fasta situationer. Jag hoppas PeO och Chrisse har gjort sin läxa den här

gången.

 

Hur ser du annars på HIFs säsong så här långt?

-Lite som jag precis var inne på, jag har inte blivit imponerad. Folk räknade obesegrade matcher och blev imponerade av det i våras. Man måste ha fokus på rätt saker och ett avancemang är definitivt en “rätt sak”, men man når inte dit utan ett grundspel. Jag har svårt att se man kan utmana om topp två-placeringarna, både BP och Dalkurd är bättre som lag och har tränare som gör skillnad. Kvalplatsen finns det möjlighet till men med nuvarande form kontra övriga lags form blir det tufft att nå den. Jag tror man slutar fyra-femma någonting när vi väl summerar säsongen. Men det har visat sig för andra lag vara nyttigt att ta två-tre år i Superettan för att bygga nytt och komma tillbaka till finrummet starkare än någonsin, kanske behöver HIF det också.

 

Slutligen – vad tror du om kvällens match?

-Jag tror att allt kan hända. Oskarshamn har visat sig vara riktigt starka i år och är med i toppen av Division 1 Södra av en anledning. Jag har inte blivit imponerad av Helsingborg i år, tvärtom. HIF har mycket att arbeta med, bland annat att skapa en spelidé, och är långt ifrån klara. En cupskräll känns inte helt omöjlig.

 

 

Matchen kan du följa via webben (Staylive.se) och kommer kosta 89 kronor. Matchstart klockan 18.30

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*