Inför med Schwarz: “Alla matcher börjar med 0-0”

Truppen är nere i Valencia och just nu ska de förbereda sig för den sista samlingen innan matchen ikväll mot Levante. Vi fick ett samtal med assisterande Stefan Schwarz precis innan samlingen och han tror att de kan få med sig ett bra resultat ikväll, de här dagarna extra i den spanska solen har gjort truppen gott.

 

 

Hej Stefan, ni for till Spanien några dagar innan kvällens match, hur har uppladdningen varit där nere?

Det har varit en väldigt bra uppladdning med ett par bra dagar och man har haft en möjlighet att samla ihop truppen lite extra och gått igenom en del små detaljer i matchmoment.

Hur väl pålästa är ni om spelarna och hur de spelar i Levante?

Vi känner ganska väl till laget och dess spelare, det är ett bra lag som kan spela det typiska spanska spelet med korta passningar och samtidigt kombinera det med lite längre bollar under matchen. De är väl organiserade och gjorde ett bra år ifjol, de har definitivt sina kvalitéer, ett lag som kvalificerar sig som topp sex i La liga är ett mycket bra lag. Det vi ska försöka utnyttja är de sakerna som de är lite mindre bra på.

Har ni någon kännedom om arenan och supportrarna där nere? Hur är det i förhållandevis med Celtic och Celtic Park till exempel?

Det är en arena som tar ca 20-25000 personer och det ligger i Valencia så de flesta supportrarna i staden håller på ”det större laget” Valencia FC. Men de har ändå bra supportrar men det är inte alls lika stort som på Celtic Park, det är ju förstås mindre skala på arenan också.

Du som har varit proffs i Spanien, hur stor är skillnaderna mellan mittenlagen i La Liga och topplagen i Allsvenskan?

Om man tittar på ligorna så är ju La liga en av de bästa ligorna i världen men jag tycker ändå att vi har ett så pass bra lag att vi ska kunna göra en bra match och spela jämnt med Levante ikväll, det gäller bara att vi är på topp från början till slut.

Är spelarna i Helsingborgs IF taggade för kvällens match?

Oh ja, självklart. De har haft några bra dagar här nere där hela truppen har kunnat samla energi och fokusera på denne matchen men även de kommande matcherna under den sista delen av säsongen. De har haft bra förutsättningar här nere med fin träningsplan och ett bra boende.

Vilka spelare är indisponibla för er?

Det är Edman, Erlend, Krafth, Walid och eventuellt Loret men han bör kunna finnas med i truppen ändå.

Helsingborgs Dagblad har publicerat en ”förväntad startelva”, kommer ni göra några förändringar som ändrar på den förväntade elvan eller kommer ni starta utifrån den?

Den elvan som varit med i tidningen är en tänkbar elva men vi lämnar inte ut den definitiva förens på samlingen nu om en stund, där finns alltid alternativ till en tänkbar startelva och vi överväger de alltid in i sista stund.

Vad kan vi förvänta oss att se av er ikväll?

Vi har spelat en bra fotboll och fick en bra vinst mot Sundsvall i lördags och det är någonting som vi vill bygga vidare på och få ett bra resultat med oss efter en fin prestation ikväll. Vi ska gå in och göra en hundra procentig insats idag också och visa på inställning och attityd.

Slutligen, hur tror du att matchen slutar?

Jag brukar säg att alla matcher börjar med 0-0, men vi spelar på bortaplan och det är viktigt för oss att få ett bra resultat med oss, det är svårt att säg ett resultat men vad vi kan säg är att det känns väldigt bra med laget och vi är mer än redo för kvällens match.

 

 

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*