Krafth till Landslaget

Ja, vi satt på bussen och så skrek Roar på mig. Jag undrade vad fan han ville. Så säger Emil Krafth till Sportbladet.

Foto: Bjarki Tordarson

Krafth får förnyat förtroende av Hamrén.
Foto: Bjarki Tordarson

Det Roar ville berätta var att den 19årige högerbacken är uttagen i truppen till landskampen mot Turkiet den 5e mars. Inte bara det, han är dessutom den enda i hela truppen från Allsvenskan.

Det kom lite som en chock, det gjorde det, men jag blev så klart väldigt glad.

På frågan om hur nära han känner att han är en landslagsplats säger han till Sportbladet: “Svårt att säga men detta är ju en bit på vägen. Man ska börja någonstans.”

Emil Krafth var med under januariturnén och då blev det ett femminuters inhopp då han hann med att slå assisten till segermålet då Sverige vann med 2-1. Det ledde till en plats i startelvan när Landslaget några dagar senare slog Island med 2-0.

Vad det i sin tur leder till när nu Landslaget åker till Turkiet i mars återstår att se men Erik Hamrén säger att Emil är  “En spelare jag tror mycket på inför framtiden.”

Björn Velander BBL

One thought on “Krafth till Landslaget

1. Pingback: Veckan som gick – eller ”The end of MayGate as we know it…” : | Allt Om HIF |