AOH summerar omgång 26

181007 Helsingborgs Max Svensson jublar efter 1-0 under fotbollsmatchen i Superettan mellan Helsingborg och Falkenberg den 7 oktober 2018 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 92124

26 omgångar är avklarade och nu återstår det bara 12 poäng att spela om. Och visst bjöd omgången på både en del storförluster och en seriefinal på Olympia där HIF visade att man är Superettans främsta lag

Precis som i premiären på Tunavallen slutade det omvända mötet mellan Brage och AFC Eskilstuna 0-0 – gästernas andra raka helt mållösa match, och 18:e hållna nolla för säsongen. Å andra sidan innebar poängen att AFC tappade rejäl fart i toppstriden

Viktiga poäng kring de båda kvalstrecken stod på spel när fyran Halmstads BK tog emot 14:e-placerade IFK Värnamo på Örjans Vall. Pär Cederqvist, den förre HIFaren Alexander Achinioti Jönsson och ett självmål senare så hade bortalaget vunnit med förkrossande 3-0.

På Myresjöhus Arena tog det bara 29 sekunder innan Öster – dittills mållösa i fyra raka matcher – spräckte gästerna, Landskrona BoIS, nolla då Joao Pedro slog in bollen från nära håll efter Dragan Kapcevics förarbete. Tillställningen slutade hela 5-0 och nu har BoIS fem poäng upp till fast mark och ser allt mer ut som ett blivande Division 1-lag

Norrby kom till Påskbergsvallen med fyra raka vinster men Nahom Netabay spelade, med sina två mål och en assist, huvudrollen då Varberg enkelt besegrade gästerna med 4-0

Max Svensson blev segerskytt för HIF i den heta seriefinalen mot Falkenberg på Olympia. 20-åringen gjorde, trots att HIF hade bud på mer, matchens enda mål i den första halvleken och sköt därmed HIF till serieledning.

En händelselös första halvlek på Vikingavallen dominerades bollinnehavsmässigt av gästande Jönköpings Södra. Men smålänningarna hade svårt att komma till farliga målchanser. Lika svårt hade hemmalaget Frej Täby som dock tog ledningen i början av andra halvlek. Med kvarten kvar kvitterade dock J-Södra, genom den förre HIFaren Fredrik Olsson, och fastställde slutresultatet till 1-1

GAIS dominerade i matchen mot Gefle men hade svårt att få hål på August Strömberg i hemmalaget. Jumbon Gefle var farliga på fasta situationer, men göteborgarna styrde spelet i den första halvleken. Istället för bortaledning gjorde hemmalagets Adam Wiberg 1-0 med tio minuter kvar. Resultatet stod sig tiden ut och Gefle tog tre livsviktiga poäng i botten.

Daniel Paulson och Diego Montiel. Där har ni målskyttarna för Örgryte i deras segermatch mot Degerfors. Hela 1512 åskådare hade tagit sig till Gamla Ullevi där segern innebär att ÖIS fortfarande är med i racet om kvalplatsen