VM-kollen (eller?)- 15

Det är lite synd om Fredrik. Han har varit nära rätt resultat i ett antal matcher, betydligt närmre än jag var senast i alla fall. Men vi har totalt ett rätt i alla fall…

Portugal- Brasilien: Här kommer brassarna att vinna med 2-0, man tar en tidig ledning vilket kan få effekt på den andra matchen i gruppen. Portugal tror nog att de är bättre än vad de är och det kan straffa sig rejält.

HIF-kopplingen: Såhär i midsommartider så får vi skänka en tanke till de efterlevande till Claudinei Resende och hans tragiska öde efter sin flykt från HIF. Resende lämnade HIF med en gigantisk telefonräkning och en fruktansvärd hemlängtan och hemma i Brasilien blev han mördad.

Vila i frid- Dinei.

Nordkorea- Elfenbenskusten: Elfenbenskusten har inte möjlighet att ta in de mål som är nödvändigt för att ta en plats i åttondelen. Om inte Nordkorea verkligen är så usla som de var mot Portugal senast. Visst, kunde Portugal så kan kanske Elfenbenskusten, men ärligt talat, Svennis i all ära men hans taktik har väl aldrig varit att göra så många mål som möjligt? Trots detta gör man 4 i dag men det räcker inte. 4-0.

HIF-kopplingen: Diktaturkopplingen på Nordkorea förra gången uppmärksammades inte. Så därför försöker vi hitta en ny koppling på Nordkorea. 1992 var Eskilsminne i Göteborg för Gothia Cup.  En av matcherna man spelade var mot ett Nordkoreanskt lag. Hade ni sett deras uppvärmning och disciplin hade ni förmodligen fått värsta chocken. Nåväl, i Eskilsminnes lag spelade många tjejer som är HIF:are i hjärtat…

Schweiz- Honduras: Schweiz har visat att de klarar av att spela mot de bra lagen. Men hur går det i dag när man plötsligt måste vara spelförande och inte kan deffa sig igenom en match? Åt helvete skulle jag tro. Honduras är inte helt ofarligt heller och de kommer att få utdelning en gång under matchen. Vilket är en gång mer än Schweiz. 1-0 till Honduras.

HIF-kopplingen: De senaste åren, förutom just det senaste, har HIFs försvar haft mängder av hål som motståndarna utnyttjat. Försvaret har sett ut som rena schweizerosten stundtals..

Chile- Spanien: Spaniens spel har varit det som imponerat mest på mig. Deras oförmåga att göra mål på sina chanser det som imponerat minst. Idag blir det islossning mot ett Chile som ända kommer att spela sig fram till semifinal. 4-1 till Spanien som kommer att såra Chiles mindre starka försvar.

HIF-kopplingen: Chiles huvudstad heter Santiago. Tiago Perreira är en spelare som gjort avtryck i HIF. Kom till HIF samma år som Gabe Valencia gjorde sitt ökända provspel (2003). Gjorde debut borta mot Enköpings SK och sprang offside fler gånger än Sundin gjort i hela sitt liv. Blev sur när han inte blev inbytt mot MFF i hemmaderbyt, slängde tröjan i avbytarbåset och gick ut från Olympia och for hela vägen till Brasilien. Därefter återkom han till Sverige och då till Assyriska där han blandade och gav. Gjorde bland annat ett hattrick för AFF.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*