Vinnaren upp i topp!

Idag klockan 12:30 startar matchen med stort M i denna omgång! Tidpunkten för avsparken är bland det märkligaste beslut SvFF tagit, vad vill de uppnå med den?
Eller är det så att Canal Plus styr över det hela?

(I vilket fall. Mig passar det ypperligt då jag hinner se hela matchen på Tv innan jag ska bege mig till Horda (utanför Värnamo) för match med vårt Lenhovda IF.)

***

Det är som bekant ett skadeskjutet HIF som ska försöka återta serieledningen idag.

Startelvan ser preliminärt ut så här;
Pär Hansson – Erik Wahlstedt, Marcus Nilsson, Joel Ekstrand, Markus Holgersson – Christoffer Andersson, Ólafur Skúlason, Andreas Landgren, Fredrik Svanbäck – May Mahlangu, René Makondele

Vilket innebär att vi inte har Henke, Lantz, Sundin, Jönsson, Bergholtz eller Tamboura med oss idag. Åtminstone fyra av dessa hade varit givna i en ordinarie startuppställning. Det är ett tufft manfall…

***

IFK har som bekant inte förlorat än hemma på sitt ny-gamla Ullevi. Senaste matchen hemma var mot totaljumbon ÖIS. Och IFK fick med nöd och näppe med sig tre poäng från den matchen genom ett sent segermål från Hysén.

Till HIF’s fördel (?) idag kan vi konstatera att HIF inte förlorat mot IFK sedan 2005 i Göteborg.
“– Vi har en bra känsla i gänget och det är vår tur att vinna mot HIF nu, det är ett tag sedan senast. Hemma på den nya arenan har vi dessutom varit starka. Sedan vet vi att de är ett bollskickligt lag vi möter och att vi måste göra en bra prestation”, säger Teddy Olausson till IFK:s hemsida.

***

Bosse Nilsson tror på en tuff drabbning enligt HIF.se;
“– Det blir nog en ganska tuff match. De kommer säkert att trycka på och attackera oss. Men vi har skickliga spelare också, så det blir spännande.”

***

Jag tror att HIF kommer att vara serieledare trots allt någon gång vid kl 14:20 i eftermiddag!

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*