Vill du uppfylla afrikanska ungdomars fotbollsdrömmar?

Har du ett par gamla fotbollskor som ligger där hemma och skräpar? Eller kanske har din fotbollsklubb ett gäng gamla fotbollar som inte längre används? Skulle du vilja få afrikanska ungdomars drömmar att slå in? Nu har du chansen! Du kan agera jultomte tidigt i år!

Linda Carlsson, Daniel Pettersson, Anders Nilsson, André Nordberg och Wictor Eriksson som läser till Sportmarknadsförare vid Caddie Sport&Business på Idrottens hus i Helsingborg jobbar just nu med ett välgörenhetsprojekt och samlar in fotbollsutrustning till ungdomar i Afrika.

– Vi har en kurs som heter Projektledning just nu och vi har som uppgift att planera och genomföra ett välgörenhetsprojekt. Eftersom alla i vår grupp är väldigt fotbollsintresserade så ville vi ge barn och ungdomar i Afrika bättre förutsättningar med sin fotboll samt ökad livsglädje. ,säger Linda Carlsson till AOH.

De söker fotbollsutrustning i form av kläder, bollar, skor, benskydd och så vidare som kommer att skickas till ungdomar i Afrika. De sammarbetar med organisationen SDU-Africa i Liberia som står för ” Sports For Development of Under-Privileged”.

– Mål är att få ihop minst 45 kg material från föreningar, företag och privatpersoner som kommer att skickas den 21 December, säger Linda.

Några HIF:are som redan bidragit med bland annat fotbollskor är:
– Mattias Lindström
– Emil Krafth
– David Accam
– Erik Kronholm
– Ludvig Rhodin
– Sebastian Carlsen, tidigare HIF:are men tillhör nu Inter
– Johan Eiswohld, tidigare HIF:are men tillhör nu Ängelholms FF
– Samuel Aziz, tidigare HIF:are

Vi hoppas naturligtvis att vi snart kan fylla på listan!

Vill du uppfylla ungdomars fotbollsdrömmar i Afrika?
Nu har du din chans!

De söker:
– fotbollskor
– kläder
– benskydd
– bollar
– målvaktshandskar
– övrigt

Är du sugen på att bidra så kontakta Linda Carlsson för mer information så kommer hon eller någon annan i gruppen och hämtar upp materialet eller så kan ni bestämma tid och lämna av bidragen vid Idrottens hus i Helsingborg.
Mail: linda.carlsson@sportmarknadsforare.se
Telefon: 0767-872275

– Vi hoppas att så många som möjligt vill hjälpa till och är tacksamma för alla bidrag!  avslutar Linda med.

OBS! De behöver era bidrag senaste den 18 december.

Vi på AOH uppmanar er att göra skillnad och bidra till ungas framtid!

1 kommentar

  1. Verkligen ett fantastiskt initiativ att skicka fotbollsutrustning till liberianska ungdomar. Jag hade dock helst sett att man i artikelrubriken och i texten skrivit liberianska och inte afrikanska ungdomar. Kanske att skulle kunna skriva i det västafrikanska landet Liberia? Afrika är ju en enormt stor kontinent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*