“Vi visste inte att vi var så bra”

Det var en påtagligt nöjd Conny som på söndagen summerade intrycken efter årets första tävlingsmatch.

– Givetvis var det roligt att vi kunde ta ännu en titel men det bästa tycker jag var att vi vann på ett övertygande sätt och att spelet fungerade så bra. Jag ska villigt erkänna att både vi ledare och spelare var lite fundersamma på var vi stod eftersom det gått lite knackigt i träningsmatcherna.

– En förklaring till att vi var lite osäkra var givetvis att vi fått gå runt på väldigt mycket folk på grund av alla skador och liknande.

– Nu fick vi ett kvitto på att spelet fungerar.

Conny verkar knappt medveten om det när jag påminner honom att alla fyra nyförvärven fick plats i startelvan.

– Var det så många? Ja, det var det bestämt. Och då kan man ju dessutom lägga till Tomas Sörum som kom ganska sent i fjol. Jo, vi har ju haft ganska stor omsättning på folk och då är det väl naturligt att man blir lite orolig inför starten. Men segern mot AIK kändes riktigt bra.

Att det skulle få någon psykologisk betydelse inför det allsvenska mötet med Stockholmarna på Olympia den 2 maj, tror dock inte Conny.

– Nej, däremot var det psykologiskt viktigt att få en bra match och en seger innan allsvenskan drar igång om ungefär en vecka.

Mot AIK saknades bland andra Erik Edman, Erland Hanstveit och Erik Sundin. Dessutom började ju Mattias Lindström på bänken och gjorde bara ett kort inhopp. Det finns således sparkapital inför fortsättningen.

– Sudden och Lindström är igång och tränar för fullt men behöver lite matchträning innan de håller för 90 minuter allsvenskt spel. Hanstveit kanske är tillbaka mot Norrköping men det är en hel vecka dit så det kan hända mycket på vägen, säger Conny.

 

Plasten oroar inte

Någon oro för platsgräset i Nya Parken känner HIF-tränaren inte, trots den bedrövliga bortamatchen mot Peking förra året.

–   Nej, det handlade nog mer om Norrköpings kvaliteter. Underlaget spelar ingen roll för oss, trots att det fortfarande finns de som hävdar att vi spelar sämre på plasten.

Någon extra laddning inför den allsvenska premiären blir det inte.

–  Vi är nu inne i den normala rytmen och fortsätter så.

AOH  hoppas att den normala rytmen ger samma goda resultat som förra året och önskar Conny, P-O och alla grabbarna lycka till.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*