Vi välkomnar Walid Atta

Affären med Walid Atta förväntas bli klar under dagen och därför att Walid fått tillåtelse att träna med HIF nu på förmiddagen. Det handlar om ett kontrakt som sträcker sig över tre säsonger.

Som bekant har Walid Atta och HIF haft kontakt under en period. Walid var bland annat nyligen med under HIF:s träningsläger i Portugal där han och klubben fick bekanta sig med varandra. Efter lägret genomförde Walid Atta en läkarundersökning i Sverige som gick mycket bra.

Vi är otroligt nöjda med att få in en högklassig spelare som Walid i en redan stark trupp. Han var en av Sveriges bästa mittbackar när han lämnade AIK och vi räknar med och är övertygade om att han utvecklats ytterligare, säger HIF:s sportchef Jesper Jansson. – Han är en följsam och bollsäker mittback med en internationell spelstil.

Walid kommer närmast från spel med kroatiska Dinamo Zagreb som HIF mötte i Portugal under Atlantic Cup. I Sverige och Allsvenskan är han en välkänd spelare och var bland annat med när AIK vann dubbeln 2009. Walid är glad att det äntligen ser ut att bli klart med ny klubbadress.
Det känns bra och jag är glad över att vara i Helsingborg och att det äntligen känns klart. Redan i Portugal kändes det rätt med Helsingborg, jag ser fram emot den här säsongen, säger Walid Atta och fortsätter.

HIF är en stor klubb med många stora spelare och ledare. Jag kommer från en stor klubb till en annan och jag märker direkt att det är en gammal och fin förening, säger Walid om klubbbytet.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*