Veckans Supporter

 Nu drar Allsvenskan igång och idag möter HIF-Falkenberg och jag fick chansen att träffa och ställa några frågor till Juliana Berlin som är en stor supporter till HIF.

 

När var ditt första HIF-minne?

Mitt första HIF-minne är från den första matchen jag var med min pappa och bror på. Jag var runt 6-7 år och kommer mest ihåg att jag åt glass. De sålde en glass som hette HIF-pinnen, tror jag. 
Vilket är ditt bästa HIF-minne?
Man har så många HIF-minnen. Allt från träningsmatcher i Bjärnum i -15 grader till Champions league men det bästa minnet är från 1999.
Jag började följa HIF på allvar 1999 och vi var på Ullevi. När matchen blåstes av och HIF tagit guld så flög det guldkonfetti, löpsedlar med SM-Guld och HIF märket delades ut och “We are the Champions” ljöd från högtalarna. Minnet ger mig fortfarande rysningar. 
Hur länge har HIF varit ditt lag?
HIF har alltid varit mitt lag men det var först 1999 jag började följa dem. 
Kan du försöka beskriva vad laget betyder för dig?
HIF står för så mycket känslor och engagemang för mig. Allt från total lycka till enorm besvikelse. Jag var nedstämd i flera dagar efter silvret 2010. Inte förrän cupsegern som blev någon slags tröst blev jag glad igen! HIF är även så mycket gemenskap. Varje match kommer min kusin från Hässleholm och han, pappa och jag går matchen. På matchen pratar man med folk man aldrig pratat med annars och på vägen hem frågar folk man möter om hur det gått. 
Var har du “din plats” på Olympia?
Jag har min plats högst upp i mitten på Södra stå. Eller hade, får jag väl säga nu. Vi får väl se var jag hamnar i väntan på nya södra.
Vad är det bästa med att uppleva matcher live på Olympia?
Allt det som jag skrev om gemenskapen och sen är det en speciell känsla att uppleva live. Gräsdoften, strålkastarljuset, sol eller ösregn. Fotboll ska upplevas live! 
Vad tror/tycker du om årets upplaga av HIF?
Årets HIF är ett lag under uppbyggnad. Där är mycket att jobba på men man ser att där är en bra grund som Henke redan fått in i laget. Vi har många bra spelare och många lagspelare och riktiga slitvargar. Jag har en förkärlek för spelare som sliter och ger allt framför individuella dribblade så jag tycker det bådar gott och att vi har en bra balans i laget och många unga talanger. Det känns som att framtiden är röd och blå! 
Och sista frågan – hur tror du matchen slutar idag?
2-1 🙂
IMG_0029
Samone.klinteberg-BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*