Veckan som har gått – 32

Det började kanske inte så bra…

I måndags skulle HIF ”bara” flyga upp  till Teles 2 arena i egenskap av  serieledare och hämta hem 3-poäng. Samtidigt var målet att dryga ut försprånget till Malmö och AIK – men ack vad fel man kunde ha. 12.000 åskådare och en balkongmatta som underlag så kommer vi bara att minnas Smarasons debutmål, Boatengs 15 minuter och Lindströms kraschade klockspel.

I tisdags åkte U21 söderut och vann med 3-1 mot Malmö FF och Boateng gjorde två av de avgörande målen – tummen upp till honom! Med Erik Edman bakom spakarna tog det unga HIF sig vidare till B-slutspel där man nu får möta Halmstad, Öster och Kalmar.

Annars har veckan mest handlat om före detta HIF spelares skador alternativt nya klubbar. Bedoya hamnar i Frankrike och får börja ”parlez vous französ” och Rasmus Jönsson byter ut bratwursten och weissbieren mot pölsa och bajer när han lånas ut till Ålborg efter sin misslyckade utflykt i Tyskland.

Marcus Nilsson har inte haft det så lätt i Holland. Han har blivit petad, fick en hjärnskakning och har det kämpigt med sin rygg. Nu vill han bara bli frisk
 och visa upp vad han verkligen går för. Jag citerar vad Marcus själv säger gällande en ev utlåning till Djurgården” Jag har alltid sagt att det bara är HIF som gäller för mig i Sverige. Det är min dröm att spela där när jag är tillbaka på hemmaplan och för mig finns bara HIF.

Akademi HIF mötte Lindome på hemmaplan och tyvärr så inkasserade laget sin andra raka uddamålsförlust på sin andra raka motståndarstraff! Lördagens historia mot Lindome avgjordes först i den 95:e minuten, och det gjorde inte saken bättre.

Igår var det tänkt att vi skulle ta revansch efter klabbet I Stockholm men..tyvärr så nådde vi inte ända fram. Trögt i spelet och inga mål, beslutsångest och lite allmänt rörigt. Nä – gör om, gör rätt – ny vecka, nya möjligheter osv. Jag tror nog att de flesta håller med mig om att vecka 32 2013 varit rätt mörk,ur HIF synpunkt, men det känns ändå rätt ok att krypa till kojs – vi är ju, trots allt, SERIELEDARE!!

Och sist men inte minst så har HIF köpt loss Khalili redan nu. Kanske var det just en sådan som han som saknades i hemmalaget idag?!

Det är nog mer än Crisse som fundrar att vända skutan rätt igen. Foto: Samone Falkman
Det är nog mer än Crisse som funderar att vända skutan rätt igen.
Foto: Samone Falkman
Serieledare! Foto: Samone Falkman
Serieledare!
Foto: Samone Falkman

Samone Falkman BBL

1 kommentar

  1. Ska bli spännande att följa Imads andra runda med HIF för nu känns det som allt det som fanns i den knappt 20-årige killen när han senast iklädde sig rödblått, har vässats och blivit mer utvecklat tack vare hans flytt till Peking!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*