Veckan som gick – v32

Viktiga poäng, en nyfriserad matchhjälte och Division 3 motstånd i Svenska Cupen. Dessutom springer där runt BoISare på våra träningar. Det är lite av det som hände när vi summerar föregående vecka med HIF ögon

Det sägs att ”styrkan sitter i håret” men det vet i fasen om jag kan skriva under på det efter Darijan Bojanics uppvisning mot Falkenberg. Med två mål på tre minuter visade mittfältaren precis hur mycket boll han har i sig. Även om Falkenberg var det klart bättre laget, första trettio minuterna, så lossnade det för HIF och Ema Boateng kunde, med sitt fjärde mål för säsongen, sänka hemmalaget i den 90:e minuten. En oerhört viktig poäng för vårt A-lag som nu parkerar på en sjunde plats. Närmast väntar ju ett spännande möte med Halmstad vilket även innebär att Chrisse Andersson äntligen får spela boll på Olympia igen.

Foto: Bjarki Tordarson
Darijan visade att styrkan inte sitter i håret
Foto: Bjarki Tordarson

Boateng i all ära men HIF främste målskytt heter fortfarande Robin Simovic. Även om han gick mållös från Falkenbergs IP så har proffsklubbarna nu fått upp ögonen för den gänglige anfallaren. Enligt Fotbollskanalen så har klubbar från England, Italien och Portugal hört sig för angående 24-åringen. Simovic själv är dock förtegen när proffsplanerna kommer på tal – Jag har en ambition om att komma ut i Europa någon gång, men om och i så fall när det blir av vet jag inte, säger Simovic till Helsingborgs Dagblad – Att klubbar visat intresse betyder att man gjort något bra. Jag vill helst inte gå som Bosman utan för mig är det viktigt att man blir såld. Dels för att HIF ska få pengar, dels för att man helst vill bli såld!

Då fönstret fortfarande är öppet så finns där självklart intresse för fler spelare i truppen. BoIS letar tex efter en anfallare och i förra veckan dök tränaren, Zvezdan Milosevic, upp på en av HIFs träningar. Min känsla är att BoIS-tränaren tittade en extra gång på Mohamed Ramadan. DivisionEtt-laget behöver anfallare och Ramadan har erfarenhet av att leverera i lägre divisioner. I HIF är det mindre troligt att 24-åringen får speltid så, i mina ögon, vore en utlåning en perfekt lösning för båda parter.

Foto: Bjarki Tordarson
Mohamed Ramadan i Akademilagets tröja
Foto: Bjarki Tordarson

En vinst hade kunnat ta Akademin upp på säker mark men man fick nöja sig med 1 poäng mot Tenhult och har nu två poäng till Jonsered som ligger ovanför strecket. Jesper Lundborg gav Akademin ledningen med både 1-0 och 2-0 innan gästerna vaknade och vände. Jonathan Levi såg dock till att vårt andralag kunde få med sig en poäng efter ett snyggt frisparksmål i den 55:e minuten. Närmast väntar ett tufft bortamöte med Kortedala på på lördag.

Calle Johansson fortsätter att imponera i vårt U21-lag. Ännu en gång blev mittbacken målskytt och denna gången räckte det till en poäng mot Halmstad BK. HIF ställde upp med ett ungt lag, sånär som på Mattias Lindström, och leddes av Akademins Erik Edman. Att just Edman höll i trådarna passade ju bra då matchen var den sista matchen i U21-Allsvenskan Södra och bara var av ”akademisk” betydelse. Närmast väntar B-slutspel för U-21 laget under hösten.

Foto: Bjarki Tordarson
Calle Johansson blev åter målskytt i U21. Nu mot Halmstad
Foto: Bjarki Tordarson

Det blir Division 3-motstånd för HIF i Svenska Cupens andra omgång. Helsingborg ställs mot Göteborgslaget Lunden Överås BK på bortaplan. Speldatum för den andra omgången av svenska cupen är ännu inte fastställda men klart är att matchen spelas på Överåsvallen. Ännu en av dessa tragiska arenor som numera bjuder på konstgräs….

Martin Klinteberg BBL

 

1 kommentar

  1. Tror tanken är att matcherna ska spelas 19-20 augusti om inte det finns särskilda skäl för flytta matchen, men det lär ju bara vara lillebror i syd som har giltiga skäl då alla andra svenska lag inte spelar i Europa längre…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*