VECKAN SOM GICK -V 6

Blir det en säsong då HIF flaggan åter vajar högt? Foto:Samone Klinteberg

Samtidigt som Henrik Larssons styrkor rusar fram med ännu en seger så händer det saker vid sidan om planen. Vår nya klubbdirektör är snart på plats men då styrelsen är på väg att teckna ett “marknadsavtal” med ett internationellt företag så verkar det som att David Brodetsky snarare skall fokusera på att ta hand om sponsorerna?

HIF-styrelsen är alltså nära förestående att skriva på ett avtal med Sportfive Det innebär att klubben kommer att lägga ut hela sin sponsorförsäljning på ett internationellt företag. Affärerna med klubbens samarbetspartners kommer då att kontrolleras utanför huset. Det handlar inte om någon kortsiktig lösning utan avtalet skall, enligt rykte, löpa över tio år. Men en viss oro sprider ändå sig när man läser om det kommande avtalet.

Avtalet må vara långsiktigt för Sportfive, som räknar med förlust fram till nya Olympia står klar, men hur långsiktigt är det egentligen för HIF. Visst får klubben “snabba pengar” i starten men de verkliga intäkterna kommer troligtvis rulla in när arenan står klar dvs samtidigt som Sportfive ska börja skörda. Hur stor del tillfaller då klubben som man inte kunnat dra in på egen hand via det stora intresse en ny arena skapar?

Vilken roll får Brodetsky med intåget av Sportfive?
Vilken roll får Brodetsky med intåget av Sportfive?

Med avtalet ute på entreprenad så står det allt mer tydligt att styrelsen visste vad man gjorde när man anställde David Brodetsky. Den fd Lindabchefen fick ju sparken pga sina brister i marknadsföring osv. Uppenbarligen behövs kanske inte de kunskaperna i lika stor utsträckning nu när man låter ett utomstående företag sköta affärerna. Brodetsky menar istället att han skall fokusera på att ta hand om sponsorerna, hålla sig i bakgrunden och låta “fotbollen vara i fokus”. Det sista låter ju alldeles ypperligt för en klubb som under det senaste året verkligen inte fått några rubriker för sitt fotbollsspelande.

För kanske är det just på fotbollsplanen som HIF, just nu, mår som bäst. I fredags kom den tredje raka segern (i den tredje träningsmatchen för året) och när man krossar Kalmar med 3-0 och Henrik Larsson talar om att man “snart skall börja fokusera på anfallsspelet” kan man ju inte låta bli att mysa.

Blir det en säsong då HIF flaggan åter vajar högt? Foto:Samone Klinteberg
Blir det en säsong då HIF flaggan åter vajar högt?
Foto:Samone Klinteberg

Som supporter vill man ju inte gå händelserna i förväg men visst fick man lite “2011” vibbar på Olympiafältets konstgräs i fredags. Bortser man från den inledande halvtimmen så var det snabbt passningsspel, stabilt försvarsspel och en härlig stämning på “Södra Stå”. En av de bättre hemmapremiärerna som undertecknat varit på i Februari månad!

Nu kvarstår bara en träningsmatch (14 Feb mot Västsjälland) innan allvaret drar igång med cupmöte mot Västerås den 1 Mars. I veckan blev det förresten klart att HIFs match mot Halmstad (8 Mars) sänds i SVT. Bra initiativ av vår statliga television även om det är högst troligt att samtliga som läser detta inlägget befinner sig på Olympia då!

Marcus Nilsson jagar fortfarande en ny klubb! Foto: HD
Marcus Nilsson jagar fortfarande en ny klubb!
Foto: HD

På spelarsidan blev det, som ni säkert läst, ingen kontrakt i varken West Ham eller Birmingham för Marcus Nilsson. men jakten går vidare för mittbacken som sitter i en bra sits då han är kontraktslös och därmed gratis.  Gratis var även den Belgiske försvararen Timothy Dreesen. Dessutom hade han spelat fotboll i Skottland. Nu hjälpte det föga då Herr Larsson skrev av 28-åringen rätt omgående och jakten på en ny försvarare fortsätter. Kanske heter han ändå Ilir Berisha?

I veckan stod det också klart att May Mahlangus karriär går vidare i Turkiet. Det är Konyasapor som skrivit kontrakt med mittfältaren – dock bara fram till sommaren! Sannolikt har sydafrikanen dock stängt sitt “Sverigekapitel” för gott då han, troligtvis, aldrig kommer upp i den form han visade upp under HIFs guldår 2011. Granen däremot får stanna i Ryssland ett tag till. Enligt uppgifter så var Roma intresserad av den förre HIFaren men den affären gick om intet!

Foto: Bjarki Tordarson
Veckans HIFare
Foto: Bjarki Tordarson

Sist så måste vi jag få avrunda med en hyllning till “Veckans HIFare”. Att den utmärkelsen skulle kunna gå till någon annan än Darijan Bojanic är omöjligt. Mittfältaren överglänste alla i fredagens match med två (klass)mål och ett assist. Nyckeln till framgången sägs vara bättre kondition och den enda som inte var beredda att ge ynglingen fem stjärnor var manager Larsson som tyckte att han borde satt ännu ett mål! Men med tanke på att man ännu “inte drillat anfallsfotboll” så kan vi väl ge Bojanic någon vecka till – eller vad säger du Henke?

Martin Klinteberg BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*