Veckan som gick – v 36

Pálsson till Danmark och en ikon som ser slutet på en fantastisk karriär. En supporterklubb som fokuserar på insamlingar för behövande i världen och en journalist som gör allt i sin makt för att smutskasta HIF. Trots landslagsuppehåll så hände det en del i veckan som gick…

Pálsson lämnar och räddar ekonomin för klubben Foto: Samone Klinteberg
Pálsson lämnar och räddar ekonomin för klubben
Foto: Samone Klinteberg

Victor Pálsson anslöt till HIF förra sommaren efter en mindre lyckad period i NY Red Bulls. I Helsingborg blev islänningen omåttligt populär för sin uppoffrade spelstil och Pálsson har växt ut till något av en ryggrad i försvaret under Peter Larssons skadefyllda vår. I veckan stod det klart att försvararen/mittfältaren lämnar klubben för spel i Danmark. Esbjerg blir nu Pálssons sjunde proffsklubb och enligt honom själv var det inget lätt beslut att ta. Inte minst att behöva ta farväl att alla HIF-supportrar.

– Det har varit helt underbart att spela inför dem och jag har känt att de var på min sida hela vägen. Det är sådana saker som gör att det här var min karriärs tuffaste beslut, säger Victor Palsson till hd.se

Totalt blev det 33 allsvenska matcher och tre mål i HIF-tröjan men enligt obekräftade uppgifter blir inte HIF lottlös utan det talas om en övergångssumma på närmre 5 miljoner kronor. Något som verkligen behövs i en tom klubbkassa. Lägger man därtill “kaffepengarna” man fick för Emil Krafth så är klubben nu nästan uppe i de budgeterade intäkter man räknat med att få in på spelarköp denna säsongen.

Efter en lång karriär så är det dags att lägga skorna på hyllan Foto: Samone Klinteberg
Efter en lång karriär så är det dags att lägga skorna på hyllan
Foto: Samone Klinteberg

Efter 18 år inom toppfotbollen lägger Mattias Lindström skorna på hyllan. 35-åringen har blivit en ikon om HIF och när den sista allsvenska matchen spelas, den 30 Oktober, så blir det också punkt för HIF-mittfältaren inom toppfotbollen. Han lämnade Ödåkra IF som tioåring och debuterade sju år senare i HIF:s A-lag. Det var 6 oktober 1997 när Ljungskile krossades med 7-0 och debutanten hann också med att bli målskytt i matchen. Denna säsongen har det blivit allt mindre speltid för yttermittfältaren och efter 19 år i klubben och sex år utomlands (Danmark och Österrike) samt en vända i GAIS är det slut. Förhoppningsvis hinner det bli några patenterade glidtacklingar och något mål till i de resterande matcherna denna säsongen.

IMG_6725.JPG

1-2 i paus blev till 4–2 för HIF Akademin i matchen mot Assyriska. Målskyttar blev Jesper Lundborg, Jonathan Levi och Lowe Ohlander (2). Även om det ser ljust ut för laget att klara sig kvar i division 2 så är det bara två poäng ner till strecket och mycket kan fortfarande ändras. I nästa match väntar Högaborg i ett riktigt Helsingborgsderby. Matchen spelas på Lördag med start klockan 14.00.

“På många ställen runtom på jorden är inte mat för dagen, vaccin mot sjukdomar eller ens dricksvatten en självklarhet. På andra ställen flyr människor undan krig och terrorism. Mot detta har alla ett val hur man vill förhålla sig. Förändring kommer inte av sig själv som en flodvåg utan kräver många bäckar. Vi vill vara en utav dem eftersom vi ser det som en självklarhet och som ett egenvärde att HIF verkar som en positiv kraft i såväl lokalsamhället som i världen som helhet”

Precis den texten kan man läsa på supporterklubben Kärnans hemsida efter att man dragit igång en insamling till UNICEF. På länken kan ni gå in och lämna ert bidrag

Foto: Samone Klinteberg
Foto: Samone Klinteberg

För övrigt anser jag att varje vettig HIF-supporter bör bojkotta journalisten Fredrik Lindstrands hetsjakt på möjligheter att svärta ner HIF som klubb. Det minsta man kan kräva av en anställd journalist, på seriösa tidningar, är att han håller sig till sanningen och levererar objektiva texter till sina läsare.

Martin Klinteberg BBL

1 kommentar

  1. Klart Lindström ska få speltid i höst – i alla fall i sista matchen hemma mot Häcken, så han får chansen likt Whalen fick i sitt sista uppträdande för di röe, att hyllas ordentligt!

    Och blir det straff så får Henrik se till att alltid ha ett byte kvar, så Mattias kan få komma in och göra ett sista mål också -:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*