Veckan som gick – v 15

Obesegrade i Allsvenskan. En veteran som tog chansen och Henriks “högra hand” väljer att kasta in handduken. Dessutom fortsätter skadeeländet i Akademin  – trots seger i premiären! Detta är några av händelserna under veckan som gick…

En utsåld 37:a var det som värmde mest i de mållösa hemmapremiären Foto: Martin Klinteberg
En utsåld 37:a var det som värmde mest i de mållösa hemmapremiären
Foto: Martin Klinteberg

Tre omgångar spelade och ännu vet inte vårt HIF hur det känns att förlora i årets seriespel. Vi var nog många som gick hem med en känsla av besvikelse efter onsdagens hemmapremiär, mot Falkenberg. Vi var säkert minst lika många som kände en rejäl lättnad efter gårdagens trea mot jumbon Halmstad. Med tanke på HIFs, relativt lätta, program så borde fem poäng efter tre omgångar vara helt enligt Henrik Larssons planer.

Tycker personligen att det började likna något i går. Det omständiga anfallsspelet som HIF bjöd på i onsdags var som bortblåst. Istället handlade det om lite snabbar omställningar och, framförallt, mer “direkt på mål”. Lägg därtill en spelsugen Matte Lindström och en Anton Wede som äntligen fick utdelning på sina chanser. Vågar knappt tänka tanken att HBK jagat i fatt på slutet eller än värre – att vi förlorat igår och hade stått på två poäng i botten an Allsvenskan. Tänk så lite som kan skilja…

Foto: Bjarki Tordarson
Lindström “målade” omgående i sin årsdebut
Foto: Bjarki Tordarson

Sedan i somras har HIF “fimpat” klubbdirektören Paul Myllenberg, försäljningschefen Christian Nilsson, marknadschefen Rickard Nilsson. Sportchefen Jesper Jansson drog i förtid, chefstränaren lämnade, den tillförordnade klubbdirektören sa upp sig och nu lämnar även “Henriks högra hand”, ekonomichefen, Robin Lundgren, skutan. Givetvis lite oroande då Lundgren har varit högst delaktig i merparten av de affärer som Henrik Larsson har rott i hamn under sin tid i klubben.

Elias Andersson leverar i Varberg - och saknas i Akademin Foto: Samone Klinteberg
Elias Andersson leverar i Varberg – och saknas i Akademin
Foto: Samone Klinteberg

En annan som också valde att lämna HIF var Elias Andersson. Eller lämna och lämna – han lånades ut till Varberg i Superettan för att få lite speltid. Och speltid är precis vad den unga mittfältaren får. Givetvis återgäldar han det på bästa sätt. I helgen gjorde han sitt första mål i sin nya klubb när Varberg tog emot ex-Allsvenska Mjällby på hemmaplan. Tyvärr, för Elias del, så räckte inte hans mål utan laget från Listerlandet kunde vända hem med 2-1 i bagaget.

Just Elias Andersson höll ju till en del i Akademin förra säsongen och just nu önskar nog Edman/Andersson att han fortfarande fanns att tillgå för skadeläget i vårt “andra” lag är allt annat än en munter läsning i dagsläget. Seger med 4-2 mot Lindome i premiären men både Charlie Weberg och Jonathan Larsson linkade ut och sållade sig till listan med skadade spelare som redan innehåller två långtidsskador (Christian Rasmussen och Hassan Charour) och Jonathan Olsson.

Även i A-laget så oroar skadorna. Astrit Ajdarevic fick utgå efter timmes spel igår (krånglande ljumskar) och även Anton Wede tvingades utgå strax innan pausvilan med problem baksida lår. Sedan tidigare är Mikael Dahlberg borta på obestämd tid och Calle Johansson skadade foten mot Falkenberg. Däremot fick ju Peter Larsson klartecken efter sin frånvaro och satt på bänken mot Halmstad

Piter Esberg i förra veckans "Hallå där..." Vem vill du läsa om framöver?
Piter Esberg i förra veckans “Hallå där…” Vem vill du läsa om framöver?

På Allt Om HIF fortsätter vi serie av intervjuer med fd spelare. I veckan var det den gamle skyttekungen, Piter Esberg, som berättade om sin nya karriär och på onsdag dyker det upp en  målvaktshjälte i vår serie “Hallå där…”. Dessutom blev Juliana Berlin först ut i vår “Veckans supporter“. Är du själv sugen på att dela med dig av din HIF historia eller känner någon med ett stort HIF-hjärta så hör gärna av dig till redaktionen.

Då A-laget har en “spelfri vecka” så påminner vi om två hemmapremiärer. På tisdag tar U21 laget emot IFK Göteborg kl 17 och på lördag är det dags för Akademin att tvåla till Ytterby. Den matchen spelas på Olympiafältet med start klockan 14.

Tills dess…

Martin Klinteberg BBL

1 kommentar

  1. Hmm, nu har nog redaktör Klinteberg drömt sig tillbaka till säsongen 2011 när inte bara Peter Larsson spelade, utan även sänkte sin g:a klubb med två mål – men igår var det en viss Victor Pàlsson som gjorde årsdebut som mittback -:)

    Inget nytt om hur det står till med Calles skada? Man är ju lite orolig över Astrit och hans skadebekymmer – inte för att det börjar likna Lars Bakkeruds sjukfrånvarolista men dessvärre börjar man fundera i dom banorna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*