Veckan som gick – Konkurshot och kvartsfinal…

Wow…HIF är i kvartsfinal efter segern mot Syrianska. Eller ja – kvartsfinalsplatsen blev egentligen klar redan tidigare i veckan efter att Ljungskile gjort sin plikt mot Torslanda. Ändå kändes segern på ett småkyligt Olympia så oerhört viktig efter en vecka som mestadels handlat om siffror och hur HIF lyckats undvika en jättekrasch modell 2003.

 

Foto: Samone Falkman
Foto: Samone Falkman

Man kan ju lugnt säga att vi var många som satte kaffet i halsgropen när HD-Tomas, på ett föredömligt sätt, grävt fram en del oroande uppgifter om klubbens ekonomi. Genast var olyckskorparna framme och kvällstidningarna skrek ut rubriker om konkurs osv. Samtidigt passade Herr Fredin på att kontakta diverse tidningar för att bättra på sitt, sedan tidigare, skamfilade rykte. Det enda vettiga som den förre ordföranden slängde ur sig var väl konstaterandet om att ”Att driva en klubb är ingen popularitetstävling” – något som Fredin på ett ypperligt sätt demonstrerade under sin tid i klubben.

Det har blåst friskt kring Myllenberg och gänget
Det har blåst friskt kring Myllenberg och gänget

Firman Ohlsson/Myllenberg gjorde sitt bästa att parerar de frågor som dykt upp och även om besvikelsen är stor över utebliven transparans och att man för medlemmar bakom ljuset så blev Ohlsson omvald för ännu ett år på ordförandeposten. Nu tänker jag inte gräva ner mig ännu djupare i denna soppan utan ser hellre till årets sportsliga utmaningar.   För övrigt sammanfattade Fredrik Ymer både årsmöte och ekonomisoppan på ett bra sätt i denna texten

Nä – då är det betydligt roligare att fokusera på det sportsliga. Storvinsten mot Syrianska innebär att HIF får fördelen av hemmaplan i den kommande kvartsfinalen. Efter att man hungrat efter tävlingsfotboll på Olympia under snart fem månader så suger man upp varenda möjlighet till att få avlägga ett besök på vår hemmaborg. Undertecknad har för övrigt säkrat upp hela fem platser till hemmapremiären mot Djurgården. Ska bli en familjeutflykt utan dess like och när det gäller kampanjen #FyllOlympia så anser jag att man kan gå på stan med högburet huvud – hur står det till själv med biljettinköpen?

 

Foto: Samone Falkman
Foto: Samone Falkman

I övrigt så famlar U21 laget fortfarande efter formen. Man blandar och ger vilket i veckan innebar att man förlorade mot Mjällby med 0-1. Tillråga på allt blev Arnor Smarason utvisad så HIF fick avsluta matchen med  10 man. Vi får hoppas att islänningen håller sig något kyligare under den Allsvenska säsongen även om utvisningen visar på vinnarskalle hos Smarason – oavsett om det handlar om U21, cupspel eller Allsvenskan.

Arnor Smarason - alltid 100% Foto : Samone Falkman
Arnor Smarason – alltid 100%
Foto : Samone Falkman

På tal om Allsvenskan så är det Två veckor kvar till premiären och fram till dess tänkte vi på AOH försöka oss på att tippa sluttabellen 2014. Vem underpresterar? Vem blir året överraskning? Vilka lag trillar ur och, sist men inte minst, vem får lyfta Lennart Johanssons pokal den 2:a November. Detta skall vi försöka ge oss på att sia om. Dessutom tänkte vi ge dig, som läsare, en möjlighet att tippa själv. Fina priser utlovas till de som har mest koll på läget så håll utkik på AOH de närmsta dagarna!

Anton Kinnander levererade i debuten Foto: Samone Falkman
Anton Kinnander levererade i debuten
Foto: Samone Falkman

Roligast i veckan: Anton Kinnanders tävlingsdebut som innebar mål efter två minuter

Tråkigast i veckan: Publiksiffran mot Syrianska. Dryga 2000 åskådare när man väntat sedan november efter en tävlingsmatch

Martin Klinteberg BBL

1 kommentar

  1. Hade inte kvartsfinalsplatsen redan varit klar hade det säkert dragit minst tusen åskådare till, men får hoppas detta lyckade spelformat med Sv.Cupen drar ännu mer folk nästa år…

    Onekligen en skön känsla inte bara med att det blev en bra utdelning vad gällde målskyttet efter en trög öppning, men också ovanpå veckans alla mörka ekonomiska rubriker – dock är det för tidigt att helt koppla av det spåret då HIF sitter i en tuff ekonomisk sits och ska spara ordentligt.

    Sen måste man till nästa år lägga en budget som är i balans, och inte gambla med hoppas på feta intäkter i form av spelarförsäljningar eller Europaspel – även om man så klart vill att HIF ska vinna Cupen & komma ut i Europa, men då får dom potentiella intäkterna gå till få balans på ekonomin, utveckla detta till stora delar unga lag och på så sätt lägga grund för en lika fin resultatperiod som vi nyss upplevt under P-O:s & Connys ledarskap…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*