Veckan som gick – eller ”The end of MayGate as we know it…”

Foto: Samone Falkman

Medan Världens Vackraste Förening befunnit sig på något behagliga breddgrader (även om både HIF och HD varit väldigt tydliga att påpeka det usla vädret) så har pressen och supportrarna närmast kört en modern version av ”Hela Havet stormar” under sportlovsveckan!

Upprinnelsen till det hela har givetvis handlat om att May Mahlangu, efter sju sorger och åtta fejkade sms konversationer, slutligen hamnat i ifk fisk. Att Håkan Mild, i samband med Mays övergång, väljer att lämna skutan är fullt förståeligt. Vem kommer att tacka ifk ikonen när det står klart att han spenderat 2,3 miljoner på en spelare som, mest troligt, lämnar klubben i sommar och aldrig når upp till den form han befann sig i innan den allvarliga skada som innebar att han fick återvända till Sydafrika med en avsliten hälsena. Nä- tack JJ för att du väljer att satsa på U19 landslagsmän och U17 kaptener istället för en spelare som uppenbarligen, i ren desperation, väljer plånbok före hjärta!

Elias Andersson är en av ungdomarna som nu tar över mittfältet efter Mahlangu Foto: Samone Falkman
Elias Andersson är en av ungdomarna som nu tar över mittfältet efter Mahlangu
Foto: Samone Falkman

Nog om May – det har ju , trots allt, hänt en del annat i vårat HIF under veckan som gått. Bla har Erik Hamren valt att plocka ut Sverigetruppen till träningsmatchen mot Turkiet, i Ankara, den 5:e mars. Ur HIF ögon sett så blev det verkligen en fullträff. Emil Krafth blev , som enda Allsvenske spelare, uttagen. Given High Five på den!  Lägg sen till att två fd HIFare, Alex Kacaniklic (Fulham) och Joel Ekstrand (Watford) även kom med  så är tripplen fullbordad.

Personligen saknar jag Pär Hansson i truppen men, som Pär själv konstaterar, man måste ut i proffslivet om man skall bli aktuell igen. Tyvärr för oss HIFare så kan ett proffskontrakt vara nära förestående för Sveriges bästa målvakt. Enligt uppgifter i diverse kanaler så är tydligen MSL laget Los Angeles Galaxy intresserade av Hansson. Tidigare i år snodde dom Stefan Ishizaki från Ellos och näst på tur kan vara våran Pär? Sen kan ju allt , som Fredrik Ymer konstaterar, vara en riktig tidningsanka!

Pär Hansson

Annars har JJ bråda dagar.Ett antal spelare står utan kontrakt och när man nu måste slänga Simovic på operationsbordet så antyder Roar Hansen att klubben är på jakt efter en ny anfallare.I första hand så rör det sig antagligen om ett lån under vårsäsongen men i förlängningen så ser anfallsbeståndet lite klent ut – inte minst om man drabbas av skador. Anton Kinnander, Alvaro Santos , Mattias Lindström och Arnor Smarason i all ära – en riktigt utpräglad målskytt a´la Djurdjic hade suttit som handen i handsken under våren!

I går spelades försäsongens sista träningsmatch när Lyngby kom på besök. Med tanke på att solen höll sig borta var väl förhoppningen att spelet skulle värma. HIF gjorde en hyfsad insats och skapade en del riktigt bra chanser. 1-1 borde kanske varit 2-1 eller 3-1 till hemmalaget. Hursom så känns laget mer spännande än på länge. Ungdomarna tar för sig rejält och bäst igår var, utan tvekan, Ema Boateng som kommer snurra upp många försvarare detta året.

I Ema Boateng har HIF ett grymt anfallsvapen kommande säsong Foto: Samone Falkman
I Ema Boateng har HIF ett grymt anfallsvapen kommande säsong
Foto: Samone Falkman

Sist men inte minst så  vill jag rikta en stor eloge till HIF och deras initiativ att, dels bjuda årskortsinnehavare på biljett till cupmatchen mot Syrianska men även att man, tillsammans med Kärnan och Nobina, anordnar en gratis bussresa för 250 personer till Höör och tävlingspremiären mot Ljungskile i Svenska Cupen. Som så många andra supportrar tycker jag givetvis att hemmamatcher skall spelas på Oympia men när så inte blev fallet så löser HIF hemma-borta matchen på ett ypperligt sätt!

Martin Klinteberg BBL

1 kommentar

  1. Fast ännu bättre är om man lär läxan fullt ut och ser till att spela tävlingsmatcher på sin hemmaborg Olympia – sen kan man lägga U21, Akademimatcher eller en internationell träningsmatch vart dom vill i Skåne, men när det verkligen gäller ska man inte bjuda motståndaren på fördelen av neutral plan!

    Nog har Pär en chans att komma med även utan proffskontrakt i Europa. För bara 2-3 säsonger sedan var han gjuten men så var också hans formkurva betydligt mer stigande än t.ex. i fjor. Då stod den mest & stampade på “mellanmjölksgrå” så se till att höja dig nu Pär: både för din egen karriär men framförallt som lagkapten i HIF – om nu inte någon annan är aktuell månne?

    Emil kommer med tiden att vara lika gjuten och ha en lika lång karriär i blågult som en viss Rolle – sanna mina ord!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*