Veckan som gått – Vecka 6

 

Efter sju sorger och åtta bedrövelser (åtminstone om man läser alla bloggar, twitter och HIF relaterade sidor på nätet) så verkar HIF modell 2014 äntligen börja ta form. I torsdags var det dags för hemmapremiär på ett kylslaget Olym..eh förlåt..Olympiafält. Danska Odense stod för motståndet och efter en rätt tam första halvlek spelade HIF upp sig i den andra halvleken.

Det som slog mig mest var med vilken ungdomlig entusiasm som laget tog sig an uppgiften. Seger i andra matchen i rad för HIF och för er som inte var på plats kan jag nämna att Gustav Jarls räkmacka till Alvaro Santos segermål var en riktig delikatess. Dessutom fick vi se Walid Atta byta av Loret Sadiku i den andra halvleken! Personligen drog jag en suck av lättnad då man, med tanke på Attas kringflackande de senaste veckorna, inte visste om han skulle dyka upp i HIF eller Odense? Bildextra i från matchen hittar ni här

 På tal om just Atta så kom det i måndags fram att IFK Göteborg ger sig in i leken om försvararens underskrift. Hur ”Atta-gate” kommer att sluta vet vi inte men mest troligt blir det inte något spel i den röda tröjan framöver för 28-åringen.

Hur länge blir Walid Atta kvar i HIF?Foto: Bjarki Tordarson

Däremot kan ett annat välkänt ansikte dyka upp på Olympia denna säsongen. Det handlar BoIS förre anfallare, 18-årige Ali Dirawi, som senast kommer från en provträning med Ängelholm. Innan det skrivs några avtal så vill Akademin ta en titt på spelaren. Dirawi är ju Helsingborgare i grunden och fotbollsuppfostran fick han, precis som Henrik Larsson, på Harlyckan. Efter en misslyckad resa till danska Silkeborg så sluts kanske cirkeln på hemmaplan?

I Onsdags kunde alla vi, som hoppades på en återkomst i den röda tröjan för Markus Holgersson, sluta hoppas. Efter några grymma säsonger i MLS förstod man att Holger fortfarande höll för hög klass för att återvända till Allsvenskan. Nu blir det istället supportrarna till Wigan, i den engelska andraligan, som får njuta av 28-åringen ledarförmåga. Mittbacken lär få en viktig roll i Erik Edmans förra klubb som eftersökt en ledare till sin unga trupp.

Den 22:e mars blir det kanske extra intressant möte i The Championship. Då blir det ”HIF möte” när Holgerssons Wigan tar emot Joel Ekstrands Watford i ett förmodat toppmöte. Uppenbarligen har engelsmännen en viss förkärlek till fd HIF försvarare – men vem har inte det?

Om nu någon har tvivlat på hur stämningen i årets trupp är så kan ni andas ut nu. I Lördags bjöd HIF in alla sina ungdomslag till Pumadag med fotografering. Här kunde hundratalet blivande HIF stjärnor spela fotbollsmatcher, prickskjuta och fotograferas med sina idoler. Flertalet av A-truppens spelare var på plats och visade upp en oerhört harmonisk sida med mängder av skratt och upptåg. Jag tror att alla vi som var på plats i lördags, precis som vid träningsmatchen i torsdags, känner att det kan vara något riktigt spännande på gång denna säsongen.

Stämningen i truppen känns oerhört harmonisk Foto: Samone Falkman
Stämningen i truppen känns oerhört harmonisk
Foto: Samone Falkman

I dag sätter sig A-truppen på ett plan till Portugal på en veckas träningsläger för att stärka lagkänslan ytterligare. Kanske blir kommande vecka lite nyhetsfattig för oss supportrar men för laget så blir det kanske den viktigaste veckan på hela försäsongen? Till dess får vi istället njuta av att grannarna i söder, Landskrona BoIs, äntligen insett, precis som Malmö och engelska fotbollsklubbar, att ska man komma någon vart i fotbollsvärlden så är det fd HIFare som gäller. Lycka till i BoIS Janne!

1 kommentar

  1. G:a HIF:are?? Nja, om än Janne hade en fin period med HIF så lär hans fotbollsmässiga arv vara mer förknippat med lillebror i syd – om nu inte han tar Bois till både Allsvenskan, vinner sen guld i både cupen & serien samt kvalar in till CL och väl där tar laget till semi -:)

    Dessutom var väl en viss Henrik Larsson ihop med Hasse Eklund där nyss, och inte speciellt framgångsrika för att vara riktiga g:a HIF:are…

    Tror dock den insatsen hade mer hade med klubbens faktiska förutsättningar att göra än tränarnas kvaliteér. Något som också herr Eklund redan visat med avancemang för FFF & sen flytt till KFF – och herr Larsson får nu chans att utföra dito via miraklet att fixa Allsvenskt spel även 2015 på Falkensbergs IP…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*