Veckan som gått – Vecka 36

Denna veckan har varit ganska lugn, det är ju landslagsuppehåll.

Gottar mig åt att vårt lag levererar nyförvärv trots att transferfönstret är stängt, för visst måste väl Rachid Bouaouzan och Jere Uronen ses som två tunga nyförvärv? Rachid inledde i och för sig säsongen samtidigt som Jere har lyst med sin frånvaro. Två veckors uppehåll innebär att spelarna kommer två veckor närmre en återkomst. Med tanke på vilka kvaliteter de två spelarna sitter inne med kan det bli en riktigt skön höst.

Rachid närmar sig comeback på Olympia Foto: Bjarki Tordarson
Rachid närmar sig comeback på Olympia
Foto: Bjarki Tordarson

Efter 0-0 mot serieledarna så det bra ut för Akademin . Självklart kan Jonas Ohlander klappa sig för bröstet redan nu, poängen mot Lärje/Angered innebär att Akademin är uppe på en 5:e plats i tabellen med fem omgångar kvar att spela.

Ohlander meddelar goda nyheter för Akademilaget Foto: Samone Falkman
Ohlander meddelade goda nyheter för Akademilaget
Foto: Samone Falkman

U21 laget, under ledning av Erik Edman, har det tungt just nu. I veckan åkte man på sin andra raka förlust i slutspelet – detta trots att man förstärkt upp med både Rachid, Sadiku och David Accam. Öster blev för svåra och det vi kommer minnas är nog att just Accam gick ut skadad. Enligt klubben skall det dock inte handla om någon större fara utan han skall vara tillbaka efter – just det – landslagsuppehållet!

Accam utgick skadad i U21-matchen Foto: Bjarki Tordarson
Accam utgick skadad i U21-matchen
Foto: Bjarki Tordarson

Vi som älskar Allsvenskan får hålla oss till helgen, på söndag är vi igång igen och då åker HIF upp till Rambergsvallen för ett viktigt möte med Häcken. Förhoppningen är att Roar bevarat formen på spelarna så att vi kan fortsätta vårt segertåg ett bra tag till.

Samone Falkman BBL

1 kommentar

  1. Och så var det mitt i allt det positiva stora krigsrubriker i Aftonbladet om Ema Boatengs skada – stämmer det? Visst har han levererat i U21 & visat goda tecken i A-laget, men så pass viktig som Aftonbladet vill beskriva han & skadans betydelse känns det inte som – om han nu är skadad…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*