Veckan som gått – Vecka 3

Serieledare! Foto: Samone Falkman

Onekligen en mycket händelserik vecka har passerat och de flesta HIF:are har nog både fått känna av glädje och sorg, som Björns Band så vackert sjunger om i ”På gator röda och blå”.

Foto: Bjarki Tordarson
Allt Om HIF ser fram emot ett enormt tHIFo i hemmapremiären.
Foto: Bjarki Tordarson

I början av veckan stod det klart att klubben inte förnyar kontraktet med Albert Berisha, som under den förra säsongen ingick i Akademilaget. Den talangfulla yttern, sägs dock ha anbud från andra håll att ta ställning till och det tar nog inte lång tid innan vi ser honom presenteras för en ny klubb.

Foto: Bjarki Tordarson
Berisha som målskytt i stadsderbyt mot Högaborg.
Foto: Bjarki Tordarson

En som Albert Berisha hade fått konkurrera med om han fått ett A-lagskontrakt vore Mattias Lindström, som under tisdagsträningen fick en fotboll på ögat, en smäll som ledde till en rejäl blödning i ögat. Efter flera dagar med nedsatt syn och ett orosmoln hängandes över honom kan mittfältaren nu andas ut efter att läkarna slagit fast att det inte var så illa som man först befarade.

Foto: Bjarki Tordarson
Synen kommer bli bra igen, tummen upp från Lindström.
Foto: Bjarki Tordarson

Under onsdagen gick klubben ut med att man bryter kontraktet med mittbacken Joseph Baffo, den unga backen vill ha kontinuerlig speltid och det kan han inte garanteras i HIF-truppen där mittbackar är den position med högst konkurrens. Det var därför en ömsesidig överenskommelse mellan Helsingborgs IF och Joseph Baffo att gå skilda vägar.

Joe Baffo håller undan Twentes Tadic. Foto: Bjarki Tordarson
Joe Baffo håller undan Twentes Tadic.
Foto: Bjarki Tordarson

Glädjande nyheter för oss som följt Akademilaget är att klubben utlovar en fortsatt satsning på laget under det kommande året. Huruvida de kommer få spela sina seriematcher på Olympia i år eller inte är väl däremot inte lika säkert eftersom man fått en ny hyresgäst i form av Ängelholms FF. De tvingas flytta sina matcher eftersom Ängelholms IP inte klarar de nya arenakraven.

Foto: Bjarki Tordarson
Kommer Akademilaget få spela inne på Olympia i år också?
Foto: Bjarki Tordarson

På fredagsmorgonen kom det fram att den gamle HIF-aren Olivier Karekezi är aktuell för Trelleborgs FF, knyter de till sig honom får de en hårt arbetande och djupledslöpande forward som lär vara en viktig kugge för dem i jakten på Superettan. Senare under dagen deltog två HIF:are i landskampen mot Moldavien, Pär Hansson vaktade målet hela matchen och Emil Krafth, som spelade fram till segermålet, fick göra ett inhopp i matchen.

Foto: Bjarki Tordarson
Emil Krafth bakom landslagets seger med en assist i hans debut i blågult.
Foto: Bjarki Tordarson

Under helgen har det förts en del diskussioner på sociala forum om att Andreas Landgren skulle vara klar för klubben, ännu finns där inget bekräftat om det, men mycket talar för att det blir så. Mittfältaren som 2009 lämnade för italienska Udinese spelade den senaste säsongen hos Halmstads Bollklubb.

Foto: Bjarki Tordarson
Imad Khalili lämnade på lån men kusinen “Abbe” sägs presenteras inom kort
Foto: Bjarki Tordarson

Innan ögonlocken han slås igen på söndagskvällen och drömmarna om Imad Khalilis mål under hösten kom igång gick Expressen ut med nyheten att en annan Khalili var klar för HIF, ”Abbe” Khalili. Enligt deras källor kommer han att presenteras i början av veckan och Jesper Jansson tycks bekräfta det också.

bbl_jimmy_fors

1 kommentar

  1. Det händer alltid grejer i Sundets Pärla och att den gode Oliver är i grannskapet borde göra att J.J. håller kroken redo om inte TFF lyckas fånga herr Karekezi: inte bara hårt jobbande utan som jag minns det en bra bössa, smidig och som sagt kvick i benen var han en gång i tiden och så många kilon har väl inte killen lagt till under dessa åren? Har för mig han varit i Danmark den senaste tiden…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*