Veckan som gått – V43

 

Ännu en turbulent vecka har passerat eller som en av stadens journalister uttryckte det i en twitterkonversation härom kvällen – ”Håller du på HIF kan du aldrig vara lugn” . Då hade vi precis haft en lång diskussion om Nya Olympia eller, rättare sagt, vad som skulle blivit startskottet på ett nytt arena bygge i Helsingborg.

Vem har vid det här laget missat att PEAB, Kärnfastigheter och HIF lyckats presentera en arenalösning som, inte på långa vägar, har den rätta prislappen sett till vad man presenterat för stadens styrande organ. Att försöka hänga med i alla turerna med miljoner hit och miljoner dit blev tillslut en omöjlighet även för en som dagligen jobbar i branschen.

Gamla goda södra stå blir södra stå ett tag till. Foto: Bjarki Tordarson
Gamla goda södra stå förblir södra stå ett tag till.
Foto: Bjarki Tordarson

Man kan dock konstatera att HIF fått beviljat 290 mkr trots att kalkylen visat sig ligga på 330 mkr. När man sen räknar ytterligare på det hela och plockar bort en 30-40 mkr så hamnar man åter på summan 330 mkr!! Hur ska ni egentligen ha det mina herrar? Nu ska i alla fall boven i dramat, den Västra läktaren, få sig en rejäl genomgång innan man under våren skall presentera en ny plan. Det bästa i hela historien var att styrelsen kände till detta när man slog sig själv på bröstet i samband med arenapresentation på medlemsmötet i mitten av Oktober. Att man sen marknadsförde Kalmar matchen som ”Sista matchen på Södra Stå” gör ju knappast att förtroendet för styrelsen ökade!

Då är det betydligt angenämare på fotbollsplanen. Ja inte på Kopparvallen och Olympia men väl nere i Förenade Arabemiraten där HIFs framtid, i form av Elias Andersson, klivit ända fram till slutspelet i U17 VM efter formidabla insatser mot såväl Nigeria som regerande världsmästarna Mexico.

I veckan blev det även klart att HIF och Akademin får sällskap av Ängelholm på Olympias vackra matta nästa säsong. Om nu HIF inte räknar fel någonstans så skall gräsmattan hålla för ett 80-tal matcher per säsong och då innebär det att Helsingborgarna även kan få njuta av Superettan spel nästa år. Ska bli intressant att följa ÄFF som under den gångna säsongen haft såväl Jesper Björkman som Linus Müller i truppen. ÄFF vore kanske ett perfekt steg för Anton Kinnander då Akademi stjärnan tom sluppit byta hemmaarena!

Foto: Samone Falkman
Anton Kinnander kan vara nöjd med sin debutsäsong med Akademin.
Foto: Samone Falkman
Foto: Bjarki Tordarson
Materialare?
Foto: Bjarki Tordarson

Gårdagens match bjöd, som vanligt under hösten, på ömsom vin ömsom vatten. Vårformen smög sig på under 70 talet minuter medan de sista 20 mest symboliserade HIFs säsong dvs rent åt helvete. Tycker att både Sverker och Daniel Andersson var värda ett bättre öde på de respektive profilernas sista framträdande på Olympia. Eller sista och sista – Sverker har lovat att ställa sig på 37:an nästa säsong och Danne ska, enligt rykte, vara aktuell som Sverkers efterträdare i Olympias katakomber.

Sist men inte minst så blir det ”hatten av ” från AOHs redaktion för de tre HIF supportrar som nu gör slag i saken och donerar 40 000 för att se till att Thifogruppen kommer på fötter igen efter hösten brand på Olympia. Ingen av de tre är ute efter någon form av uppmärksamhet utan som de själv uttrycker det – ”Det är alldeles för många som är med enbart för att synas. Vi är några stycken på olika nivåer runt klubben som vill hjälpa med hjärtat till de som hjälper med hjärtat utan att för den sakens skull få något tillbaka”. Det borde väl, om något, sända en tydlig signal till både A-laget och ledningen! Visa ni att ni är beredda att kämpa, i med och motgång, så står HIF supportrarna alltid bakom sin klubb!

1 kommentar

  1. Ang. ombyggnaden så som jag fattat det finns budgeten där, och vad hindrar då att man gör en omvänd insats jämfört med 1993 när västra läktaren ersatte träläktaren? Dvs. dra igång ombyggnaden av övriga 3 sektioner, och sen bör så väl finansiering som ev. ny vända i kommunen vara klar tills det är dags att knyta ihop säcken genom att fixa västra sist!
    Ang. Anton K så hade så klart ett år med Jesper & Linus i ÄFF inte varit helt fel – om nu inte t.ex. Jesper återvänder då jag såg Erlend på tåget mot Kastrup efter senaste matchen: hemlängtan eller sondering av ny klubb månne? Dock tycker jag att precis som sin Akademikollega Calle J är Anton redo för ta steget upp i A-laget och fortsätta sin fina utveckling där under “Guds” beskyddande vingar – och kommer sen Danne tillbaka som den “nye Sverker” känns inte tappet av honom så tungt, då det onekligen behövs en lika stor kulturbärare för att ersätta en sådan herre som Sverker…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*