Veckan som gått – v38

 Ibland får jag känslan av att HIF, likt katter, har nio liv…

Vecka 38 lär inte gå till historien som en av de mer positiva veckorna i klubbens historia. Hemkommen från ett regnblött Olympia så försökte man ändå se på veckan ur ett nyktert perspektiv men efter gårdagens uppvisning i ”oförmågan att avgöra mot Allsvenskans sämsta lag trots en man mer i 25 minuter” så är det svårt att se det berömda ljuset i tunneln.

Foto: Bjarki Tordarson
Roar är, och borde inte, vara glad just nu.
Foto: Bjarki Tordarson

Rasmus Jönsson har hittat både speltid och glädje efter sin utlåning till Ålborg. I veckan kom så även det första målet. Rasmus kom in i paus och i den 69:e minuten kvitterade han till 2-2 mot Randers. Nu räckte det inte hela vägen då Randers, med Tamboura i laget, avgjorde matchen med ännu ett mål.

Robin Nilsson, ÄFF:aren som provtränat med HIF, skrev  i veckan på för Gefle. Med andra ord kan vi avskriva den unga mittfältaren som nu får spendera de närmsta tre säsongerna löpandes på en balkongmatta i Gävle. Grattis!

Erik Edmans U21 lag har haft en rejäl uppförsbacke ända sedan de blev klara för slutspelet.  Trots att HIF mönstrade en elva bestående av bla Álvaro Santos och Rasmus Lindgren så fick man se sig besegrade mot ett mer rutinerat Kalmar FF. Efter matchen konstaterade manager Edman att ”Vi föll mot ett bättre lag” något som även jag  ser som en klockren analys efter att slutresultatet skrivits till 0-3! Det här var U21 lagets tredje raka förlust och sett till försvarsspelet håller man just nu jämna steg med vårt A-lag som också läcker rejält i de bakre regionerna.

Ohlander och hans grabbar kämpar på för att bli bästa div2 lag i staden. Foto: Samone Falkman
Ohlander och hans grabbar kämpar på för att bli bästa div2 lag i staden.
Foto: Samone Falkman

Tron var då något större på Jonas Ohlanders Akademi lag som verkligen haft en positiv resa efter sommaruppehållet. Tyvärr tog det stopp även för Ohlanders pojkar – detta trots en tidig ledning. Med tio minuter kvar så satte Tvååker segerbollen (2-1) och nu kvarstår endast ett fåtal matcher i HIFs jakt på titeln ”Helsingborgs Bästa Div 2 Lag” där, för övrigt, Eskilsminne innehar första platsen med fem poäng tillgodo. I nästa omgång tar Akademin emot bottenlaget Fässberg samtidigt som Högaborg och Eskilsminne möts i ett spännande derby.

Nä då var förhoppningarna betydligt större på vårat A-lag inför mötet med bottenlaget Syrianska. I veckan har ett antal HIF spelare, med god hjälp av HD, piskat upp stämningen inför slutspurten av Allsvenskan. Alvaro, Chrisse, Khalili – alla har dom bedyrat att där finns plats i deras välfyllda prisskåp till ännu en trofé. Samtidigt är det så mycket fokus på derbymatchen mot Malmö så att man, någonstans på vägen, glömde bort det där bottenlaget från Södertälje. Nu skulle ju matchen bara spelas av och allt annat än en storseger till vårt hemmalag skulle ges betyget ”Icke godkänt”.

Foto: Bjarki Tordarson
Det är lugnt, vi fixar det här… Så tänkte nog de flesta igår.
Foto: Bjarki Tordarson

Under halvtidsvilan så skrattade bänkgrannarna högt åt Citys utklassning av United och att det stod 1-1 på vår resultattavla var ju rätt ointressant för detta skulle ju fixa sig ändå.

 Uppenbarligen trodde nog våra spelare även, precis som vi på läktaren, att detta löser sig. Och inte blev det sämre av att Skenderovic snackade till sig ett rött. Nu var det ju absolut ingen tvekan om att vi tar tre poäng. Men ack så fel det kan bli..

Vad HIF just nu visar upp är allt annat än ett guldspel. Tretton insläppta mål på våra fem senaste matcher vittnar om ett försvarsspel som är allt annat än bra. Att nå 2-2 mot Allsvenskans överlägset sämsta lag är inte godkänt av ett HIF som på onsdag skall spela ett skånederby och en Allsvensk seriefinal.

Foto: Bjarki Tordarson
Vi har darrat i försvarsspelet, ska firma Sadiku/Larsson starta på onsdag?
Foto: Bjarki Tordarson

Igår kväll har mitt twitterflöde översvämmats av inlägg om hur usla HIF är och hur illa man egentligen tycker om både det ena och det andra. Idag är ingen i HIFs trupp vatten värd! På onsdag runt 21 tiden kan allt detta vara historia. Då står vi kanske där med ett HIF som är i Allsvensk serieledning. Man har just krossat MFF och varenda spelare borde få starta i den elva som Hamrén skall använda för att besegra Österrike.

Det sägs att en katt har nio liv och i år får jag känslan av att det även gäller Världens Vackraste Förening.  Trots usla insatser under de senaste veckorna så har HIF lyckats kravla sig kvar i toppen av tabellen. Frågan är bara HUR många liv vårt älskade HIF har förbrukat denna säsongen – jag har nämligen känslan av att där är några kvar!

Vi ses på Olympia

Martin Klinteberg BBL

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*