Ur sista kurvan och in på upploppet…

Damfotbollens EM-turnering är i full gång tydligen. England och Holland är redan vidare till semifinal och under fredagen avgörs det vilka två lag av: Sverige, Norge, Tyskland och Italien som gör dem sällskap bland de sista fyra. Intresset för turneringen känns rätt svalt överlag och risken att landets fontäner förblir orörda även vid händelse av ett EM-Guld känns rätt troligt. Något som åtminstone lär glädja parkförvaltningen.

Bevakningen av svensk fotboll i landets diverse tidningar är emellanåt under all kritik. Bland annat så sneglade jag genom Sydsvenskans sportsektion ett par dagar innan derbyt, samt dagen efter. I uppbyggnaden till derbyt så hade man en kort intervju med en MFF-spelare (Molins eller Gabriel, minns ej riktigt) där man frågade om hans förväntningar inför den kommande matchen. Lite längre ner på motsatta sidan hade man en ännu kortare intervju med Roland Nilsson, allt som allt mindre än en sida. På nästa dubbeluppslag stoltserade den ena artikeln efter den andra om Zlatan och Barcelona. I en av dessa artiklar avslöjades det dessutom att Barcelona nu praktiskt taget invaderas av Svenskar och att researrangörerna inte på långa vägar hinner med den plötsliga efterfrågan.

Vi har den jämnaste serien i Europa och nog borde den inhemska serien bevakas lite bättre än vad som är fallet för närvarande. Stockholmsyndromet kan ju inte vara applicerbart här för även om Bajen och DIF har floppat rejält, så är ju AIK i skrivande stund serieledare. Förlåt, de är förvisso från Solna, men ändå.

Nio matcher kvar och fem poäng efter de något överraskande serieledarna AIK, som vi möter hemma på Olympia den 24/9. Skade- och avstängningshärvan som måste vara någon form av rekord i år börjar äntligen se normal ut och de flesta ser nog fram emot en startelva med Larsson, Jönsson, Lantz, Skulason etc igen. Även om ersättarna har gjort en föredömlig insats i deras frånvaro.

Lite ironiskt nu i efterhand är att fd assisterande tränaren Peter Gerhardsson med all sannolikhet blir årets tränare efter en oerhört imponerande debutsäsong med BK Häcken.

Dock har vi ju kvar Bosse Nilsson, en lugn och humoristisk ledare som ständigt utstrålar harmoni. Det är i mitt tycke inget annat än en skandal att han ännu ej har förärats med en egen blandning från stadens kafferosteri. Hoppas det blir många goda koppar på Olympia under många år framöver.

Avslutningsvis..

Om jag mot förmodan någon gång i mitt liv skulle bli förälder och denna påg/tös ville ha faderliga råd om framtida yrkesval, så skulle det inte bli snack om att läsa till advokat, läkare etc. Nej, se på Sven… där har du världens bästa jobb, det är vi många som tycker….

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*